Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podvodník z Kypru shrábl sto tisíc a přestal komunikovat. Muž z Vyškova se podnájmu ani peněz už nedočkal

Neznámý muž, údajně z Kypru, vymámil z muže víc než sto tisíc korun. Podvodník nabízel k pronájmu byt, muž z Vyškova, který neznámému zločinci naletěl, se však bytu ani peněz již nedočkal.

Další internetový podvodník hýbe Vyškovskem. Neznámý pachatel se vydával za majitele bytu, který chtěl prostory za 9000 měsíčně pronajímat přes server bezrealitky.cz. Na tuto nabídku zareagoval třicetiletý muž z Vyškovska. Ten se s majitelem, který tvrdil, že žije na Kypru, domluvil na složení zálohy na kauci bytu. Ze svého účtu mu proto poslal 1000 Euro. 

Sebral víc než 100 tisíc a přestal komunikovat

Podvodník z Kypru však různými záminkami z muže vymámil další tři tisíce Eur. Vážný zájemce zaplatil všechno, co po něm podvodník chtěl, aby byt dostal. Poté však kypřan přestal komunikovat. 

Podvedený muž přišel nejen o pronájem bytu, ale také o víc než sto tisíc korun.  Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podvod a případem se nadále intenzivně zabývají.  

Podvod lze snadno odhalit předem

Takový podvod se však dá velmi jednoduše ohalit. Policisté radí nahlédnout do katastru nemovitostí, kde se u každé adresy dá vyčíst i majitel nemovitosti. Právě však situace na trhu spodnájmy podvodníkům nahrává; poptávky jsou několikanásobně vyšší než nabídky. "Pokud v katastru chybí jméno toho, kdo pronájem nabízí, měl by na tuto nesrovnalost minimálně hned putovat dotaz." radí mluvčí policie Lenka Koryťáková. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podvod, byt, Kypr, policie, peníze, Vyškov, okres Vyškov

Podvodník z Kypru shrábl sto tisíc a přestal komunikovat. Muž z Vyškova se podnájmu ani peněz už nedočkal  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.