Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

VIDEO: Opilý muž v noci usnul na hlavním nádraží v Brně, během chvíle ho hned dvakrát okradli

Hlavní nádraží v Brně je v noci asi nejméně vhodné místo, kde může člověk usnout. Dobře se o tom přesvědčil třicetiletý muž, kterého během chvíle hned dvakrát okradli. Naštěstí vše zaznamenali pozorní strážníci obsluhující kamery městské policie.

Zkušení pravovníci dohledového centra uviděli na kamerách spícího muže a předpověděli možné nebezpečí, že bude okraden. Netrvalo to dlouho a spáče si vyhlédla skupinka čtyř mužů.

Nejdříve si k němu přisedl čtyřicetiletý muž, z kapsy šortek mu vytáhl mobil a okamžitě se s ním vydal do Benešovy ulice. Obsluha kamer jeho trasu sledovala a zachytila, jak z telefonu sundal obal a vyhodil. V tu chvíli už k němu ale mířila hlídka strážníků, která ho zastavila a objevila u něj údajně ukradený telefon.

„Muž se ke krádeži přiznal a potvrdil, že se zbavil jeho obalu odhozením do nedalekého koše, kde strážník kryt našel," uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Spícího muže pak dál sledovali strážníci dohledového centra, kteří se zanedlouho stali svědky další krádeže. Tři zbývající mladíci se totiž rozhodli prohledat spícímu muži ještě batoh. Schovaný za zády svého známého rozepnul osmnáctiletý muž zip a vytáhl peněženku.

S tou ale daleko nedošel, nedaleká hlídka podezřelé trojici zahradila cestu a i on se po chvíli přiznal, že alkoholem znaveného muže okradl. Další ze strážníků mezitím na nástupním ostrůvku probudil spícího a řekl mu, aby si zkontroloval svoje věci. Třiatřicetiletý muž samozřejmě postrádal mobil i peněženku.

„Strážníci ho uklidnili, že jeho majetek našli, a všechny čtyři muže podezřelé z trestného činu si přijeli převzít republikoví policisté. Ti ještě vzápětí zjistili, že osmnáctiletý mladík udávající nejprve falešnou totožnost je v celostátním pátrání, protože nenastoupil do výkonu trest," uzavřela mluvčí.

Foto MP Brno

Štítky krádež, špánek, nádražní, Brno, videokamera, hlavní nádraží

VIDEO: Opilý muž v noci usnul na hlavním nádraží v Brně, během chvíle ho hned dvakrát okradli  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.