Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Žena chtěla štěně psa z Ukrajiny, poslala 65 tisíc do Kamerunu. K jejímu překvapení šlo o podvod

Pořádně draho vyšel šestatřicetiletou ženu z Hodonínska nákup pejska. Do chování psa nadšená žena narazil na inzerát, který nabízel štěně rasy Shih-tzu. Pejsek se měl nacházet v Kroměříži a cena byla dohodou. Žena proto vyplnila formulář a pak se začaly dít věci.

Z následné komunikace totiž vyplynulo, že se pejsek nenachází v Kroměříži, ale na Ukrajině. Celková cena za psa a dopravu do  bydliště byla 65 tisíc korun.

Chovatelka se na pejska tak těšila, že peníze opravdu poslala. Nevadila jí přitom ani skutečnost, že se uvedený účet nacházel u banky v Kamerunu a samotný formulář byl přeložený překladačem se spoustou chyb a neohrabaných slovních obratů.  

Po odeslání sumy se jí pak ozvala údajná přepravní agentura a začala po ní požadovat další peníze. Prý nastaly komplikace - pejsek se nachází v Rumunsku a čeká ho ještě cesta do Slovinska. Podvodníci požadovali dalších dvaatřicet tisíc na letenku a připojištění.

Žena naštěstí už žádné peníze nikam neposlala a vše oznámila na policii. „Případem se nyní zabýváme a po pachateli pátráme. Podle trestního zákoníku mu hrozí odnětí svobody na jeden rok až pět let," uvedla policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Policisté zároveň  před podobnými transakcemi varují. „Buďte opatrní a na podobné inzeráty nereagujte," uzavřela mluvčí.

Foto pixabay.com

Štítky Shih-tzu, pes ukrajina, Kamerun, podvod, pes, Ukrajina, Kroměříž, peníze, okres Hodonín, Rumunsko, Slovinsko, štěně

Žena chtěla štěně psa z Ukrajiny, poslala 65 tisíc do Kamerunu. K jejímu překvapení šlo o podvod  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.