Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brňan vypil na žal z rozchodu dva litry tvrdého, pak ukradl další litr rumu a usnul před obchodem

Když se pije na žal, pije se "na max". Demonstraci toho, jak se rozhodně nevypořádávat s rozchodem, předvedl devětatřicetiletý Brňan. Během dne vypil všechny zásoby tvrdého, a pak se vydal lovit alkohol do města.

Namířil si to do supermarketu na Makovského náměstí a rovnou do oddělení s alkoholem. Odtud si „vypůjčil" flašku rumu za necelé čtyři stovky. Svůj úlovek pronesl přes pokladny a před supermarketem začal rovnou pít. 

To už však na místo mířila hlídka strážníků, kterou přivolala ostraha obchodu. Po příjezdu našli strážníci muže tvrdě spícího. Po probuzení krádež přiznal a omluvil ji rozchodem s přítelkyní.

Se strážníky spolupracoval a svěřil se jim, že popíjí už delší dobu. Doma nejdříve stáhl dva litry tvrdého a když zjistil, že tím vyčerpal své domácí rezervy, vydal se do obchodu pro další láhev.

„Hlídka městské policie u něj našla otevřenou láhev rumu, kterou podle kamerového záznamu vzal z regálu v obchodě," uvedla mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Při testu na alkohol pak muž odhadoval 1,5 promile. Svůj tip však překonal víc než dvojnásobně – konečný výsledek ukázal hodnotu 3,6 promile. „Strážníci případ předali do správního řízení, kde bude muset kromě pokuty uhradit i vzniklou škodu," uzavřela mluvčí.

Foto ilustrační foto, PČR

Štítky krádež, rum, Brno, rozchod, strážníci, obchod, alkohol

Brňan vypil na žal z rozchodu dva litry tvrdého, pak ukradl další litr rumu a usnul před obchodem  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.