Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Agresivní řidič, který schválně přejel chodce, skončil ve vazbě. Je obviněn z pokusu o vraždu

Extrémně agresivního jednání se dopustil čtyřiatřicetiletý řidič z Brna, který se letos na prvního máje po hádce s přítelkyní pokusil přejet náhodného chodce. Muže se po dvou měsících jihomoravským kriminalistům podařilo vypátrat.

Jihomoravským kriminalistům se ve spolupráci s brněnskými kolegy podařilo vypátrat muže, který na začátku května úmyslně srazil chodce. Osudnému střetu předcházel kontakt chodce s vozidlem. O několik metrů dále řidič najednou své vozidlo otočil a rozjel se přímo proti chodci. Po zásahu chodce řidič stříbrného auta z místa nehody ujel. Aktéři nehody se navzájem neznali, čtyřiatřicetiletý řidič přijel do Chrlic po hádce s přítelkyní. 

Důvod, proč se pachatel k tomuto činu rozhodl, není znám. Podle protokolu agresivní řidič doufal, že chodec na poslední chvíli uskočí. Kriminalistům se podařilo vozidlo vytipovat a najít právě včas, majitel už na něm plánoval úpravy. 

Agresivní řidič je obviněn z pokusu o vraždu

Muž byl obviněn z vraždy ve stádiu pokusu a na verdikt za tento zvlášť závažný zločin nyní čeká ve vazbě. Přitíží mu pravděpodobně i zákaz řízení, který čtyřiatřicetiletý řidič ignoroval. Řidičský průkaz, o který si měl požádat, teď už stejně nevyužije. 

Nehoda se stala na prvního máje, zhruba 30 minut po půlnoci, v křižovatce ulic Šromova a Zámecká v Brně-Chrlicích. Devětadvacetiletý muž, který byl zasažen stříbrným autem, utrpěl těžká zranění. Na místě jej ošetřovali svědci události, kteří policistům svými výpověďmi pomohli v pátrání. 

 

Autoři | Foto PČR

Štítky pokus o vraždu, policie, srazený chodec, řidič, auto, Svátek práce, Brno, Chrlice

VIDEO: Agresivní řidič, který schválně přejel chodce, skončil ve vazbě. Je obviněn z pokusu o vraždu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.