Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podvodník se vydával za zetě a chtěl ze seniorky vytáhnout desítky tisíc, naštěstí zakročil vnuk

Začíná to být nebezpečně ohraná písnička – podvodník či podvodnice zavolají seniorům a vydávají se za členy rodiny, který je v náhlé, životní nouzi. Potřebují peníze a důvěřiví senioři neváhají a pomůžou. Přicházejí tak často o mnohaleté úspory. Podobný případ řešili nedávno hodonínští policisté, naštěstí však skončil pro podvodníka neúspěchem.

Událost se stala v úterý kolem poledne, když pětaosmdesátiletá seniorka z Hodonína přijala telefonní hovor. Mužský hlas se jí představil jako její zeť. Řekl jí, že potřebuje finanční pomoc a domluvil se, že se během chvíle staví u ní doma a půjčí si 50 tisíc korun.

Seniorka si skutečně celou dobu myslela, že mluví se svým zeťem, a začala pro něj peníze chystat. Tomu však zabránil její vnuk, který  byl u ní v bytě a legenda s telefonem a půjčkou se mu zdála divná.

Neznámý podvodník se pak ještě pokoušel několikrát volat opětovně, ale vnuk všechny hovory vytípnul. Babičce tak zachránil všechny její peníze. „Policisté podle popisu, který poskytl vnuk, po něm sice v ulicích města pátrali, ale zatím marně," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.


Rady policistů, jak se v takových případech zachovat

  • Nikdy nedávejte peníze nikomu cizímu a ověřte si zpětným hovorem svému rodinnému příslušníkovi na jeho skutečné telefonní číslo pravost této legendy
  • Pokud se vás někdo takto pokusí kontaktovat, vždy to oznamte na linku 158 a dohodněte si s policisty další postup
  • Příslušníci mladší generace by měli své dědečky a babičky o podvodnících informovat a říct jim, jak mají postupovat

Foto PČR

Štítky podvod, seniorka, telefon, vnuk, peníze, Hodonín

Podvodník se vydával za zetě a chtěl ze seniorky vytáhnout desítky tisíc, naštěstí zakročil vnuk  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.