Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Šmejdi okrádající důchodce jsou zase v akci. Na Znojemsku řádila od loňského podzimu jednašedesátiletá žena

Z důvěřivých seniorů vylákala na základě dojemných historek jednašedesátiletá žena téměř 60 tisíc korun. Za podobné praktiky si přitom již jednou odseděla trest ve vězení. Nyní ji čeká v nápravném zařízení až pět let.

Jednašedesátiletá žena, která svým chováním spadá do kategorie již všem známých Šmejdů, dořádila. Ačkoli má trvalé bydliště nedaleko Prahy, vydala se do Znojma za pomocí podvodných historek a legend vytahovat peníze z důvěřivých seniorů. Tyto zločiny páchala už od minulého podzimu. Po usilovné mravenčí práci se policii podařilo tuto důmyslnou zlodějku vypátrat. Žena se nyní nachází ve vazební věznici a čeká na rozsudek. 

Ženě se podařilo vylákat peníze z 25 důchodců

V oboru okrádání seniorů má pachatelka dlouhou praxi a spoustu zkušeností. Již jednou byla za tyto zločiny trestána odnětím svobody. Do vězení ji v roce 2017 poslal Okresní soud v Kladně. Minulý rok však byla podmínečně puštěna na svobodu. Žena se tedy přesunula své zločiny provádět na jih Moravy, do Znojma.

Od začátku října do prvních červnových dnů se ženě podařilo bezcitně vylákat z 25 mužů a žen ve věku 67 až 97 let téměř 60 tisíc korun. Jednotlivé částky se pohybovaly od pětistovky až po 6 tisícové sumy. Vymýšlela si srdcervoucí historky o opravách bydlení, pořizování nového vybavení, nebo o výdajích na stěhování do Brna, čímž si získávala důvěru dobrosrdečných seniorů. 

Žena kradla i přímo v bytech

Ve dvou případech dokonce sebrala peníze přímo v bytech seniorů. Peníze vybírala z nestřežených peněženek. 

"Na základě předložených důkazů soudce rozhodl o jejím vzetí do vazby. Trestnímu stíhání tedy bude čelit za mřížemi. Za její protiprávní jednání ve Znojmě jí hrozí odnětí svobody na jeden rok až pět let."říká tisková mluvčí policie Lenka Drahokoupilová. 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky senioři, šmejdi, okrádání, policie, vězení, okres Znojmo, peníze, Znojmo, Praha, Kladno, Morava, Brno

Šmejdi okrádající důchodce jsou zase v akci. Na Znojemsku řádila od loňského podzimu jednašedesátiletá žena  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.