Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pokusili se zabít manžela strčením z lomu Hády, dostali šestnáct let vězení

Krajský soud v Brně poslal dnes na 16 let do vězení osmadvacetiletého Josefa Koprivu, který se v Brně pokusil zavraždit manžela své milenky. Strčil ho ze srázu. Zachránili ho ale kolemjdoucí a policie. Evě Grycové za navedení milence, kterému podle obžaloby slíbila za čin odměnu 50 milionů korun ze jmění manžela, soud uložil trest také 16 let za mřížemi. Za pokus vraždy hrozil oběma trest v rozmezí 15 až 20 let.

Dvojice skončí ve věznici se zvýšenou ostrahou. Žena má navíc peněžitý trest tři miliony korun. Pokud by je neuhradila, hrozí jí další dvouleté vězení. Oba musí také zaplatit náklady Všeobecné zdravotní pojišťovně. Grycovou soud uznal vinnou z toho, že celý plán k usmrcení manžela zosnovala s vidinou finančního prospěchu v desítkách milionů korun, muže z toho, že čin provedl také kvůli finančnímu prospěchu.

CELÝ ČLÁNEK: Pokus o vraždu přímo před očima svědků. Muž visel na skále na Hádech, zachránil ho policista

Případ se stal předloni v listopadu. Úspěšného jednasedmdesátiletého podnikatele vylákal obžalovaný do lomu Hády pod záminkou konzultace ohledně prodeje pozemků. Podle obžaloby ho tam strčil ze srázu, ale muž se zachytil kousek pod okrajem lomu. Kopriva se ho snažil skopnout, ale vyrušili ho další lidé, a proto odešel. Oběť pak zachránili kolemjdoucí a přivolaná policie.

Grycová vinu popírala s odůvodněním, že je pro policii jako manželka oběti a milenka pachatele snadný terč. Bránila se tím, že proti ní neexistují důkazy. Kopriva však uvedl, že na něj vyvíjela citový nátlak a také mu řekla, že se manžela pokusila zabít už třikrát. Prý se s ní chtěl rozvést a jí by z majetku ve výši kolem půl miliardy nic nezbylo.

Autoři | Foto PČR

Štítky pokus o vraždu, Hády, soud, vězení, manželé, věznice, policie, Krajský soud v Brně, Brno

Pokusili se zabít manžela strčením z lomu Hády, dostali šestnáct let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.