Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

STŘELBA NA HODONÍNSKU: Muž zastřelil místostarostu, který doprovázel policii. Pak spáchal sebevraždu

Na následky střelného poranění zemřel dnes místostarosta obce Dražůvky na Hodonínsku. Místostarosta doprovázel policii při návštěvě místního, podle sousedů problémového občana. Útočník se pak zabarikádoval v domě. Když do budovy vnikli policisté ze zásahové jednotky, střelce našli mrtvého.

Podle mluvčího Pavla Švába šli policisté na místo řešit "standardní záležitost". Místostarosta šel na místo pouze jako zástupce obce, přesto se stal nakonec obětí střelby, kterou zahájil adresovaný muž bez jakéhokoliv varování.

Postřelený místostarosta dopoledne bojoval se zraněními. Bohužel neúspěšně. „Resuscitovali jsme muže se střelným poraněním, přes veškerou naši snahu se nepodařilo obnovit jeho životní funkce. Na místě byl ještě jeden muž, u toho jsme pouze konstatovali smrt, která nastala v důsledku zranění neslučitelných se životem," uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Byl to problémový soused, říkají místní 

Podle jednoho ze sousedů šlo o problémového obyvatele. „Vyhrožoval, že mně zničí nemovitost a bude se bránit. Použije všechny možné způsoby. Oznámil jsem to na policii a poslali jednotku. Neotevřel, tak v pátek ráno přijeli znovu s povolením ke vstupu,“ řekl televizi Prima útočníkův soused.

Jádrem sporu, kvůli kterému podal na soused na muže nakonec trestní oznámení za nebezpečné vyhrožování, bylo čerpadlo. „Dal svoje čerpadlo do mé studny a bral mně vodu. Dohodli jsme se, že po dvou letech čerpadlo vytáhne. První den řekl, že tak učiní, druhý den už otočil a poslal výhrůžný e-mail,“ popsal soused. Následovalo oznámení na policii, která přijela případ řešit. Celá událost bohužel dostala tragické rozměry.

Podle informací iDnes měla původně policisty doprovázet starostka obce. Ta však musela odjet na schůzi Svazu obcí a měst do Ostravy. Místostarosta se akce zúčastnil jako její zástupce.

Foto ilustrační foto, PČR

Štítky střelba, hodonínsko, dražůvky smrt, místostarosta, policie, okres Hodonín, Dražůvky, Pavel Šváb, čerpadlo, Ostrava

STŘELBA NA HODONÍNSKU: Muž zastřelil místostarostu, který doprovázel policii. Pak spáchal sebevraždu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.