Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Neznámý řidič v Brně úmyslně srazil chodce, muž utrpěl vážná zranění

Řidič srazil chodce a ujel. Podle policistů nešlo o nehodu, ale úmysl. Brněnští kriminalisté nyní pátrají po neznámém řidiči, který na prvního máje způsobil devětadvacetiletému chodci vážná zranění.

První květnový den zhruba 30 minut po půlnoci došlo v křižovatce ulic Šromova a Zámecká v Brně-Chrlicích ke střetu auta a chodce. Devětadvacetiletý muž ho odnesl těžkým zranění, na místě jej ošetřovali svědci události. 

„Od svědků víme, že vozidlo odjelo směrem k dálnici, aniž by řidič zastavil. Podle dosavadního šetření se nejedná o dopravní nehodu a ze strany řidiče dosud neznámého vozidla půjde s největší pravděpodobností o úmyslné jednání," sdělil policejní mluvčí Pavel Šváb.

Sražený muž skončil v péči záchranářů. „Pacient byl v bezvědomí, zdravotníci jej zaléčili a zafixovali. Bylo také třeba zajistit jeho dýchací cesty. Na řízené ventilaci jsme poté muže transportovali s těžkým zraněním na urgentní příjem FN Brno," uvedla mluvčí záchranářů Michaela Bothová.

Policisté nyní incident řeší jako zvlášť závažný zločin těžké ublížení na zdraví. Řidič auta hrozí až deset let vězení. K tomu se může přičíst také trest za neposkytnutí první pomoci.

Policisté zároveň žádají o pomoc případné svědky, kteří se v uvedenou dobu pohybovali v okolí místa činu a mohli si všimnout podezřelého auta nebo lépe - mají ho nahrané na palubních kamerách. „S poznatky se svědci mohou obracet na linku 158," uzavřel Šváb.

Foto PČR

Štítky Brno, chrlice, srážka, řidič, chodec, pátrání, úmysl, úraz, Svátek práce, Pavel Šváb, Fakultní nemocnice Brno, 30 minut po půlnoci

VIDEO: Neznámý řidič v Brně úmyslně srazil chodce, muž utrpěl vážná zranění  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.