Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO: Policisté naháněli agresivního řidiče v bavoráku

Nebezpečnou honičku mají za sebou hodonínští policisté. Minulý týden pronásledovali řidiče bavoráku, který je ve vysoké rychlosti předjel. Jak později zjistili, řidič byl pod vlivem amfetaminu.

Muž v BMW předjel policejní hlídku rychlostí 130 km/h. Policisté se za autem ihned rozjeli a za pomocí modrých majáků a sirény jej chtěli přimět k zastavení.

Řidič však ještě víc sešplápl plyn a začal policistům ujíždět. „Přes obec Vacenovice se řítil vysokou rychlostí a nijak nedbal bezpečnosti jiných účastníků silničního provozu, projížděl křižovatky, kde riskoval střet s jinými vozidly," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. Po projetí Vacenovic stočil muž auto a odbočil do lesa.

Policisté řidiče ještě chvíli pronásledovali, v lesním terénu ho však po chvíli ztratili z dohledu. V tu chvíli už se ale do oblasti sjížděly další policejní posily a po autě pátraly. Po nějaké době jej policisté našli odstavené v obci Milotice. Vedle něj seděl šestatřicetiletý muž s bohatou kriminální historií.

Například zákaz řízení aut má  až do roku 2020. „V době, kdy jej policisté vypátrali, byl podle provedeného orientačního testu pod vlivem amfetaminu," prozradil Zámečník. 

Policisté ho následně eskortovali na služebnu. Muž si vyslechl obvinění z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. „Policisté zajistili vozidlo, kterým ujížděl a budeme podávat návrh na jeho propadnutí," uzavřel mluvčí.

Foto PČR

Štítky vracov, Vacenovice, honička, policisté, řidič, BMW, Milotice

VIDEO: Policisté naháněli agresivního řidiče v bavoráku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.