Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Žena z Brněnska si dopisovala s falešným vojákem z Blízkého východu, poslala mu stovky tisíc za slib válečného pokladu

Jak snadno přijít o spoustu peněz kvůli důvěře v internetovou komunikaci by mohla vyprávět sedmačtyřicetiletá žena z Brněnska. Přes inzerát se seznámila s mužem, který tvrdil, že je vojákem na Blízkém východě. Uživatel s přezdívkou ScottMark44 pak důvěřivou ženu přesvědčil, že se dostal k pokladu bojovníků Talibánu a získá miliony dolarů. K tomu však potřebuje zaplatit poplatky ve výši několika tisíc eur.

Podvodník ženu přesvědčil, spolu se spolubojovníky po útoku Talibánu našli krabici se skoro čtyřmi milióny dolarů a jedna třetina sumy je jeho. Peníze jí prý pošle prostřednictvím diplomata OSN, ale o celé akci musí mlčet.

V dalším mailu už psal o potížích se zásilkou a nutnosti zaplatit poplatek devět tisíc eur. Ženě tato skutečnost nepřišla podivná, nezarazila ji ani cílová banka v Turecku. Peníze tedy odeslala.

Po dalších několika dnech ji už kontaktoval sám "diplomat". S radostným  oznámením, že peníze už dorazily, ale je třeba zaplatit další poplatek. Tentokrát ve výši 3 500 eur.

„To už žena odmítla a případ oznámila na policii. I tak přišla o skoro tři sta tisíc korun,"  uzavřel policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Foto pixabay.com

Štítky podvod, internet, voják, Tálibán, teroristé, poklad, Blízký východ, Brněnsko, peníze, poplatek, OSN, Turecko

Žena z Brněnska si dopisovala s falešným vojákem z Blízkého východu, poslala mu stovky tisíc za slib válečného pokladu  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.