Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Seniorka nalákala podvodného prodejce do bytu a tam ho zamkla. Pak zavolala strážníky

Odvážná a duchapřítomná seniorka zavolala dnes v poledne brněnské strážníky. Ve svém bytě v Sevastopolské ulici totiž uvěznila podomního prodejce, který se jí pokoušel prodat novou smlouvu na dodavatele elektřiny.

Osmašedesátiletá žena strážníkům vylíčila, že u ní muž zazvonil a oznámil jí, že prý její současný dodavatel elektřiny končí a rovnou jí nabídl přechod k jiné společnosti. To seniorku znejistělo natolik, že smlouvu podepsala.

Po jeho odchodu si ale vzpomněla na podvodné praktiky prodejců a kromě strážníků zkontaktovala i zákaznickou linku energetické společnosti. Poté, co jí pracovník linky sdělil, že firma rozhodně na trhu nekončí a že ji muž pravděpodobně schválně mylně informoval, prodejci zatelefonovala a zavolala ho zpět.

Ve chvíli, kdy už byli strážníci na cestě, se muž začal k ženě uvnitř jejího bytu chovat arogantně a ona ho z obavy, aby neutekl zákonu, zamkla v bytě.

„Strážníci si vyslechli i jednatřicetiletého muže, který přiznal, že neměl předem domluvenou schůzku. Hlídka proto případ předala do správního řízení, které bude řešit podezření z porušení tržního řádu," uzavřela mluvčí strážníků Tereza Kadrnožková.

Foto pixabay.com

Štítky seniorka, prodejce, elektřina, strážníci, zamknutí, byt

Seniorka nalákala podvodného prodejce do bytu a tam ho zamkla. Pak zavolala strážníky  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.