Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Náctiletí chlapci rozbíjeli v Brně automat na jízdenky, všichni byli přitom celostátně hledaní

Rány ozývající se v pondělí po půlnoci Rybnickou ulicí přinutily jednu z místních obyvatelek zaostřit na zastávku Kluchova. Pracovníkům linky 156 žena oznámila, že vidí tři chlapce rozbíjející automat na jízdenky. Dodala, že pokaždé, když kolem nich projelo auto, schovali se.

Uniknout se pokusili také strážníkům, kteří dorazili zanedlouho. Zatímco jeden z hochů se schoval v keři poblíž zastávky, jeho dva kamarádi se dali i přes výzvy strážníků na útěk.

Jejich úprk však skončil u zamčené branky jednoho z domů, kde jim hlídka strážníků zahradila cestu služebním autem. V tu chvíli už byl na cestě k autu také třetí z chlapců.

Ukázalo se, že dva čtrnáctiletí hoši a jejich šestnáctiletý kamarád u sebe nemají nejen žádné doklady, ale ani mobilní telefony. Když se strážníci zeptali, co dělají ve dvě hodiny ráno venku, skupinka svorně mlčela.

Chlapci zdráhavě nadiktovali jména rodičů a bydliště, a přiznali, že se snažili silou z automatu na jízdenky dostat peníze, které tam prý předtím naházeli. „Strážníky nepřekvapilo, když státní policisté přivolaní kvůli ztotožnění oznámili, že jsou všichni tři chlapci na útěku. Celostátně hledané pak převezli na služebnu a případ si převzali," uzavřel mluvčí strážníků 

Foto MMB | Zdroj MP Brno

Štítky automat, jízdenky, chlapci, hledaní, Brno

Náctiletí chlapci rozbíjeli v Brně automat na jízdenky, všichni byli přitom celostátně hledaní  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.