Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Exekutorka z Moravy ukradla přes 22 milionů korun. Hrozí jí až 10 let vězení

Policisté z odboru hospodářské kriminality dokončili vyšetřování exekutorky ze severní Moravy. Žena měla od dlužníků vybrat desítky milionů, které však už k věřitelům nedošly. Pro policisty přitom šlo o extrémně náročný případ. Jen spisový materiál vyšetřování má 16 tisíc stran.

Policistům se podařilo odhalit 211 případů, kdy se exeturkoa neoprávněně obohatila. „Kriminalistům se podařilo zajistit a zprovoznit exekutorský program z počítače obviněné, z kterého pořídili i dostatek důkazů," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Podle policistů vymohla žena jen na exekucích téměř 37 milionů korun, věřitelům ovšem nedoputovalo na účty 22 milionů korun. „Vyšetřování kauzy bylo velmi náročné, obviněná se dobře orientovala v trestním řízení a bylo navíc třeba potřeba projít a zmapovat tisíce exekutorských spisů," uvedl mluvčí.

Exekutorka se snažila svést vinu i na své zaměstnance, ovšem dispoziční právo k účtu měla jako jediná. „V případě odsouzení jí  hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi," uzavřel Šváb.

Štítky exekutorka, vyšetřování, podvod, miliony, Morava, Pavel Šváb, Severní Morava

Exekutorka z Moravy ukradla přes 22 milionů korun. Hrozí jí až 10 let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.