Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Ze Slovenska se řítilo BMW plné migrantů z Iráku. Auto u Brna zastavil až policejní zátaras

Až policejní zátaras zastavil černé BMW, které se v neděli dopoledne dopoledne řítilo po D2 směrem na Brno. Na auto upozornili už slovenští policisté, kteří řidiče naháněli na slovenské straně dálnice.

Řidič BMW totiž na Slovensku překročil rychlost a dostal se tak do hledáčku tamějších policistů. Vzhledem k tomu, že na policejní signály nezastavil a přejel hranice, do akce se zapojily bezpečnostní složky v Česku. 

Ujíždějící auto se policistům, vzhledem k jeho vysoké rychlosti, podařilo zastavit až u Brna za pomocí vytvořeného zátarasu. Ihned po zastavení bylo zřejmé, že pouze vysoká rychlost nebyla hlavním důvodem tohoto pronásledování.

Kromě řidiče z auta vystoupilo dalších osm cizinců irácké národnosti (sedm mužů a jedna žena). „Policisté řidiče zadrželi pro podezření ze spáchání trestného činu. Všechny převážené cizince policisté z důvodu nelegálního vstupu na území ČR na místě zajistili a eskortovali na policejní služebnu k provedení dokumentace a dalším procesním úkonům," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník. O jejich dalším osudu se bude rozhodovat během neděle či pondělí.

Foto PČR

Štítky migranti, BMW, policie, Slovensko, D2, Brno, Irák, Česko

Ze Slovenska se řítilo BMW plné migrantů z Iráku. Auto u Brna zastavil až policejní zátaras  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.