Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Žárlivý milenec ubodal k smrti manžela své milenky. Dostal 16 let vězení

Krajský soud v Brně dnes poslal na 16 let do vězení sedmatřicetiletého Martina Čiperu, který loni v létě v Brně 20 ranami nožem ubodal manžela své milenky. Neunesl, že s ním žena milenecký vztah ukončila, přestože s ním byla těhotná. Napadený zemřel druhý den v nemocnici. Čipera byl v minulosti trestaný hlavně za majetkovou činnost.

Soud uznal muže vinným z vraždy a z porušování domovní svobody, protože vtrhl do obydlí manželů. Za vraždu zákon ukládá až 18 let, v případě vraždy s rozmyslem lze uložit až 20 let vězení. Trest v polovině sazby navrhovala státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová. Jako polehčující okolnost uvedla například přiznání, na druhé straně poukázala na dřívější prohřešky a brutalitu útoku.

Minimálně dvacet bodnutí nožem

Případ se stal loni v červenci na ubytovně v Šámalově ulici. Podle obžaloby Čipera přišel s nožem s čepelí o délce 12,5 centimetru do pokoje, v němž na posteli ležel manžel jeho milenky. „Minimálně dvacetkrát jej bodl nebo sekl," uvedla státní zástupkyně Zuzana Zámoravcová. Útočníkovi vyrazil nůž soused z ubytovny, pachatel pak utekl oknem. I přes péči lékařů napadený druhý den zraněním podlehl. Příčinou smrti byla rána do srdce.

Trestán již v minulosti

Čipera byl v minulosti trestán za krádeže. S ženou udržoval vztah v době, kdy byl ve vězení její manžel. „Otěhotněla se mnou a žili jsme spolu. K manželovi už se po jeho propuštění vrátit nechtěla. Nechtěla se dostat zpátky k životu v drogách," řekl Čipera.

Žena však vypověděla, že manželovi chtěla dát šanci, pokud by se léčil z drogové závislosti. Rozešla se s Čiperou, který to neunesl a po pár dnech v opilosti muže s nožem napadl. „Neměl jsem tak reagovat, neměl jsem vzít život mladému člověku," litoval Čipera u soudu.

K pobodání se Čipera přiznal, zabíjet prý ale nechtěl. Ze svědectví u soudu ale vyplynulo, že své milence i jejímu bratrovi řekl, že pokud oběť přežije, čin dokoná. U soudu muž projevil lítost a uvedl, že tak neměl reagovat a neměl vzít život mladému člověku.

Oběť měla při napadení v těle návykové látky v takovém množství, které by pro neuživatele drog byly smrtelnou dávkou. Na léčbu zranění to ale podle znalce nemělo nejspíš vliv.

Policisté pachatele vypátrali druhý den v bytě u známých.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky milenec, milenka, vražda, ubodání, soud, manželé, věznice, Krajský soud v Brně, Brno

Žárlivý milenec ubodal k smrti manžela své milenky. Dostal 16 let vězení  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.