Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

VIDEO: Zloději chtěli vykrást benzínku, prodavač na ně vyjel s koštětem. Nakonec ani nenastartovali motorku

Velmi zpackané přepadení benzinové pumpy má za sebou dvojice zlodějů, která se rozhodla loupit v Hevlíně na Znojemsku. Muži přijeli a čerpací stanici na motorce. Od chvíle, kdy překročili práh prodejny, šlo s nimi vše z kopce.

Maskovaní lupiči přijeli na motorce k benzinové čerpací stanici v Hevlíně po čtvrté hodině ranní 3. listopadu. Jeden ze zlodějů měl motorkářskou helmu a druhý masku lidské lebky. Motorkář se oháněl kovovým teleskopickým obuškem a jeho komplic si přinesl sportovní tašku. 

Odvážný prodavač vystartoval s koštětem

Přepadený prodavač však prokázal pořádnou kuráž když na zloděje vyjel s koštětem.Dlouhovšak bojovat nevydržel. Zloděj s obuškem po něm chtěl vydat peníze a druhý zatím začal plnit tašku kartony cigaret. Když měl tašku plnou, dal se na útěk. Následoval ho i motorkář, který ani nečekal na peníze z pokladny a utekl s prázdnou.

Nezdařená loupež však tímhle neskončila. Povedení zlodějíčci venku následně zjstili, že nedokážounastartovat motorku. Chvíli ji proto tlačili, pak ji odhodili a dali se na útěk po svých.  Zamířili do Rakouska.

„Z toho důvodu začalo pátrání po horké stopě nejen v našem regionu, ale o spolupráci jsme požádali i rakouské kolegy. Na základě zjištěných informací a zajištěných stop se nám společně podařilo oba muže vypátrat," uvedla olicejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

„Díky skvělé mezinárodní spolupráci byli oba muži v Rakousku zadrženi a oba tam také skončili ve vazbě," dodala mluvčí. 

Jde o mladíky ve věku dvacet a dvacet jedna let s trvalým bydlištěm v sousedním Rakousku. Ke všemu se přiznali a odcizené cigarety i masku vydali. „Trestnímu stíhání budou na základě rozhodnutí státního zástupce čelit ve své zemi," uzavřela Drahokoupilová.

Foto PČR

Štítky benzinová stanice, Hevlín, znojemsko, krádež, lupiči, koště, okres Znojmo, Rakousko

VIDEO: Zloději chtěli vykrást benzínku, prodavač na ně vyjel s koštětem. Nakonec ani nenastartovali motorku  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.