Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Už téměř týden se pohřešuje tento starší pán. Pomozte policistům a rodině při pátrání

Policisté se obrací na veřejnost se žádostí o pomoc při pátrání. Už třetí den se pohřešuje devětasedmdesátiletý senior z Bořetic na Břeclavsku. František Dohnálek byl naposledy viděn v sobotu 29. září.

Toho dne se v odpoledních hodinách stavil v penzionu Mlýn v Bořeticích, pak u místní rozhledny a kolem páté hodiny navečer šel pěšky po silnici u koupaliště v katastru obce Němčičky.

Panu Dohnálkovi je 79 let, má 180 centimetrů, šedivé vlasy a hubenou postavu. V době, kdy z domova odešel, měl na sobě pravděpodobně černý svetr, černé tepláky a na hlavě klobouk.

Policisté  provedli již několik rozsáhlých akcí, kterých se zúčastnily desítky policistů, ale také hasičů. V rámci pátrání byl prohledán nejen lesní a pole a také přilehlé vodní plochy.

Nepomohl vrtulník ani policejní psi

„Při hledání nám pomáhali kolegové z Letecké služby, ovšem ani nasazení vrtulníku nepřineslo kladný výsledek. Dokonce jsme využili jihomoravské kynology ze Svazu záchranných brigád, kteří vytipované plochy prohledali se speciálně cvičenými psy,"  uvedla policejní mluvčí Kamila Haraštová. Mezitím policisté pokračují v pátrání.

„Samozřejmě, že jsme v kontaktu s lidmi, s nimiž měl senior osobní vazby. Nepřetržitě prověřujeme veškeré informace, které od občanů získáváme. Jsme také ve styku se starosty obcí, v jejichž katastru byl senior spatřen naposled," dodala mluvčí.

Policisté budou v hledání seniora pokračovat i nadále. „I když je pátrání doposud bezúspěšné, chtěli  bychom touto cestou poděkovat všem, kteří byli doposud ochotni a jakkoliv nám při hledání seniora pomohli. Zároveň upozorňujeme občany, aby s Policií ČR spolupracovali i nadále a sami nepodnikali žádné riskantní kroky, které by mohly negativně ovlivnit průběh pátrání," uzavřela mluvčí.

 

Foto PČR

Štítky pátrání, senior, dohnálek, Bořetice, okres Břeclav, Němčičky, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Už téměř týden se pohřešuje tento starší pán. Pomozte policistům a rodině při pátrání  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.