Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Zachoval se statečně a pomohl mlácenému cyklistovi. Agresor ho zbil, cyklista ujel

Na začátku byla roztržka mezi majitelem psa a cyklistou kvůli volně pobíhajícímu zvířeti. Na konci agresivní útoky a zranění. Původní účastník sporu přitom ujel bez újmy.

Incident z minulého pondělí na cyklostezce v brněnskéJeneweinově ulici prošetřují policisté. Cyklista se dostal do křížku s majitelem volně pobíhajícího psa. Spor vyvrcholil v napadení cyklisty. 

První oběť vzala okamžitě nohy na ramena

V tu dobu projížděl okolo sedmačtyřicetiletý muž na kole a uviděl, jak majitel psa mlátí cyklistu. Zachoval se jako chlap a do konfliktu se vložil. Po chvíli se mu podařilo zraněného muže ze sevření útočníka vyprostit. Cyklista ihned sedl na kolo a z místa odjel.

Agresor  se však ihned pustil do nové oběti. Vydatně mu u toho pomáhala i jeho přítelkyně. Při pokusu zavolat na linku 158 čelil  muž dalšímu ataku, při kterém mu vypadl mobil z ruky. Žena ho ihned sebrala a zahodila pryč. Policisty pak naštěstí přivolali další svědci.

„Zatímco zachránce putoval do Úrazové nemocnice k ošetření, policejní hlídka při pátrací akci dvojici agresorů zadržela," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Statečný zachránce odnesl agresivitu páru tržnou ranou, několika obraženinami, rozbitými brýlemi a také ztraceným telefonem. Nefunkční číslo mu navíc zkomplikuje i pracovní život.

Policisté pátrají i po cyklistovi

„Povedený pár, který byl při útoku posilněn alkoholem, odmítl vypovídat. Žena již čelí podezření z přečinu výtržnictví, muž navíc z ublížení na zdraví ve stádiu pokusu," doplnil Šváb. Pro upřesnění vyšetřování by kriminalisté rádi mluvili i s původně napadeným cyklistou, ozvat se může na telefon 974 623 647.

Autoři | Foto PČR | Zdroj PČR

Štítky cyklista, agresor, incident, Brno, napadení. cyklostezka, pes, Pavel Šváb

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zachoval se statečně a pomohl mlácenému cyklistovi. Agresor ho zbil, cyklista ujel  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.