Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Manželský pár v Kobylí vyhrožoval exekutorům i policii zbraní. Při zásahu nejspíš padly i výstřely

Policie dnes kolem poledne zasahovala v domě v Kobylí na Břeclavsku, muž se ženou se zabarikádovali v domě a vyhrožovali, že budou střílet. Policie k domu vyjela po oznámení exekutorů, že je v domě, do nějž pracovně přijeli, problémový muž. Dvojici policie zadržela, řekla ČTK policejní mluvčí Kamila Haraštová. Zadržený muž je lehce zraněný. Podle ČT byla z domu slyšet střelba.

 "Na místo policejní hlídka vyrazila po oznámení exekutorů. S dotyčným mužem už dříve měli podle nich problémy a netroufali si jít do domu bez policejní asistence," uvedla mluvčí. Podle ní muž následně začal policisty ohrožovat střelnou zbraní, k vyhrožování se přidala i žena.

„Říkala, že pokud tam bude nějaký zásah, že tu zbraň také bude schopna použít," uvedla mluvčí. Policie tedy k domu povolala zásahovou jednotku a vyjednavače. "Nejdříve jsme přistoupili k vyjednávání," řekla Haraštová.

Vyjednavač se snažil, aby muž i jeho manželka dům dobrovolně opustili, což se nepodařilo. „Z tohoto důvodu jsme přistoupili k zákroku," uvedla mluvčí. Doplnila, že při zákroku nebyl nikdo vážně zraněn. Záchranná služba na místo vyslala posádku s lékařem. „Jednu lehce zraněnou osobu jsme převezli do břeclavské nemocnice," řekla ČTK mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Podle policejní mluvčí šlo o zadrženého muže. Že by se v domě střílelo, Haraštová nepotvrdila. Uvedla, že šlo o zásah zásahové jednotky, která mohla použít zásahové rozbušky, které jako výstřely mohly znít. Zákrok ale policie teprve vyhodnotí.

Dům prohledali policejní pyrotechnici, aby se ujistili, že se v něm nenachází další zbraně či munice. Podle Haraštové ale nic takového nenašli. V domě je také plynař, podle některých médií byl v místě cítit plyn.

Exekutoři měli vyklidit dům

Podle exekutorské komory bylo nařízeno vyklizení nemovitosti. Exekutoři v domě byli už letos v dubnu, kdy muž podle komory soudního exekutora napadl. Proto si dnes exekutoři vyžádali asistenci policie. „Výhružky střelbou, které mohou v některých případech skončit i tragicky, jsou zcela neomluvitelnou záležitostí. Bohužel se s agresí i výhružkami střelbou od povinných setkáváme v poslední době stále častěji," uvedl prezident Exekutorské komory ČR Vladimír Plášil.

Podle exekutorů se případ týká vyklizení nemovitosti, kterou v roce 2010 koupili noví majitelé. Nemovitost koupili od syna manželů a s nimi následně podepsali nájemní smlouvu, aby mohli manželé v nemovitosti pobývat. Manželé podle exekutorů nicméně zpochybnili uzavřenou kupní smlouvu a zároveň neplatili dohodnuté nájemné.

Proti prodeji podali veškeré možné opravné prostředky, soud však pravomocně rozhodl ve prospěch nových majitelů. Už v roce 2014 byl podle komory vydán exekuční titul, na jehož základě se měli neplatící nájemníci z nemovitosti vystěhovat, uvedla exekutorská komora. Po podání řádných opravných prostředků byl v roce 2016 exekuční titul pravomocně potvrzen soudem, dodala.

Foto Barbora Blažková/ Twitter | Zdroj ČTK

Štítky Kobylí, střelba, zbraň, exekutoři, policisté, manželský pár, výstřely, dům, policie, soudní exekutor, okres Břeclav, Česká televize, Barbora Blažková, Vladimír Plášil, Exekutorská komora České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Manželský pár v Kobylí vyhrožoval exekutorům i policii zbraní. Při zásahu nejspíš padly i výstřely  |  Krimi  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.