Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Nová kampaň má zatočit s dezinformacemi o vakcínách. Stojí za ní neziskovka s univerzitou

Ani Tečka, ani reálné záběry z nemocnic. Neziskovka Podané ruce společně s Fakultou sociálních studií Masarykovy univerzity přichází s novou kampaní na podporu očkování. Budou vyvracet dezinformace o vakcínách.

S osvětovou kampaní #zpatkydozivota na podporu očkování začala Společnost Podané ruce minulý týden. Jejím cílem je pozitivním přístupem oslovit lidi na sociálních sítích, kteří váhají s očkováním. Chtějí vyvracet dezinformace, které po internetu kolují.

Projekt zastřešuje Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity. Podílí se na něm například politolog Miloš Gregor nebo studenti politologie, kteří se věnují problematice dezinformací. Podporu projektu vyjádřilo statutární město Brno a Nadace Charty 77.

„Ačkoliv část lidí se nechce nechat očkovat z hodnotového přesvědčení, pořád je tu poměrně dost lidí, kteří váhají. Právě na ně cílí nová informační kampaň, která srozumitelným jazykem představuje výhody očkování a vysvětluje, proč jsou některé mýty a dezinformace o očkování nesmyslné,“ říká Gregor.

Kampaň bude zpočátku fungovat pouze na sociálních sítích, později se přesune i do offline světa. Grafiky budou rozmístěné po městě, vznikne také informační brožura, která bude zdarma distribuovaná nejen do domovů seniorů.

„Považuji za nesmírně důležité, aby všichni občané měli přístup k relevantním a pravdivým informacím, které pomohou rozptýlit jejich obavy z očkování,“ uvedla ke kampani primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Vizuály budou vystavené také v očkovacím centru Bohéma. Šířit chtějí Podané ruce osvětu i prostřednictvím lékařů v informačních stáncích.

„Očkování společně s kvalitním testováním a funkčním trasováním, je jedinou cestou, jak z pandemie ven,“ zakončil ředitel Podaných rukou Jindřich Vobořil.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Společnost Podané ruce

Štítky podané ruce, covid, vakcína, dezinformace, očkování, Fakulta sociálních studií Masarykovy univerzity, Brno, Nadace Charty 77, Markéta Vaňková, Jindřich Vobořil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mary Key

Pomůžu si volnou citací z Červeného trpaslíka: Nás nevyděsíte, my máme strach pořád. A k tomu dodám, že z vakcíny jde strach větší, protože tam se objeví ještě dlouhodobé následky, a ty časné taky nejsou moc lákavé, kdežto covid je buď - anebo, a je to vyřešené, a většina lidí ho přežije. To, že doktoři neléčí, je již známý fakt, a nenávist mezi lidmi také narůstá. Tak do toho, ještě kapku děsu.

Středa, 1. prosince 2021, 18:52Odpovědět

Chci Pravici

Na jedné straně tady strašíte lidi, jak tady všichni umíráme a ležíme v ukrutných bolestech na JIPkách a chudáčci zdravotníčci nestíhají a na druhé straně, když je situace tak vážná, tak přicházíte celé dva roky s taktikou: "je středa - opatření začnou platit až od pondělka, takže zbytek středy, čtvrtek, pátek, sobota a neděle ještě dělejte, co chcete, ale od pondělí je tu už opatření). Už toto samo o sobě je stupidita! A takovýchto blbostí jste za ty dva roky vymysleli skutečně víc než dost. Takže není vůbec potřeba vymýšlet nějaké konspirace. Právě naopak - PROTOŽE PRACUJEME S TÍM, ČÍM NÁS KRMÍTE!!! Tak tomu nemůžeme věřit. Takže nedělejte z lidí pitomce. Doteď jste raději drželi hubu a vůbec jste neodpověděli na logickou úvahu, která napadla už i řadu vašich vaxovaných ovcí. Jak je možné, že tvrdíte, že ta vaše VAKCÍNA NESMRTELNOSTI zaručeně funguje a všechno ostatní je hoax, takže nevaxovaní se mají nechat vaxovat a naopak ti, kteří už ten vax v sobě mají, tak jim tvrdíte, že jeden nefunguje, musíte jich mít 2, 3, 4 ,5 ,10 .... ??? Doteď nepadla na tuto velmi jednoduchou otázku žádná odpověď a vyhýbáte se ji. Ale hlavně, že máte všechno možnost svést na druhé. Lyžaři, Antivaxeři, konspirátoři, desinformátoři, prostě všichni za to můžou, jen vy ne....

Pondělí, 29. listopadu 2021, 13:54Odpovědět

Chci Pravici

Proč pořád děláte sami z lidí ovce?? Tady vůbec nejde o žádné desinformace. Ukažte mi někoho, kdo vážně věří v nějaké vedlejší účinky toho vašeho vaxu. Tady vůbec nejde o nějaké desinformace, tady jde o to, že veškeré zprávy o covidu ze strany ministerstva, médií a hlavně ze zahraničí, tak se nejenže liší, ale odporují logice a hlavně každý týden vyvracíte předešlé tvrzení!! Na mátko vezmu třeba tu největší absurditu. "Zavírat ve 22:00". Takže chcete říct, že se ten náš super odborník a zkrachovalý zpěvák vojtěch dokázal domluvit s cooooovidem, že do 22 hodin je ještě bezpečno, ale od 22:00 je potřeba být zalezlý, protože vir začne řádit???? A tohle je ten zásadní důvod, proč lidé nevěří tomu vaxu. Nevěří vám už v ničem, co podáváte, protože nejen, že si vyvracíte předešlé tvrzení, ale přicházíte s takovými kravinami, které by si nevymyslely ani děti v pomocné škole! No a hlavně chaos nad chaosem. Kdyby šlo o skutečnou epidemii nebo nedejbože pandemii (už i třeba tady tohle je stupidita, že "odborníci" dávají mezi epidemii a pandemii rovnítko), tak už jde o ten samotný přístup.

Pondělí, 29. listopadu 2021, 13:49Odpovědět

Nová kampaň má zatočit s dezinformacemi o vakcínách. Stojí za ní neziskovka s univerzitou  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.