Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jihomoravský kraj posiluje kapacity antigenního testování. Zájemců stále přibývá, další odběrové místo otevře v Hustopečích

Rychlé antigenní testy na COVID – 19 mají v Jihomoravském kraji stále větší popularitu. Regionální nemocnice proto zvyšuje kapacitu, aby se k testu mohlo denně dostavit více lidí. Posiluje nemocnice v Břeclavi, v Bučovicích zajišťuje testy Nemocnice Tišnov. Testování čtvrtého ledna zajistí také Hustopeče, i tady se bude na organizaci podílet tišnovská nemocnice spolu s hasiči.

Obyvatelé Jihomoravského kraje stále více využívají rychlé antigenní testování na koronavirus. Kraj se proto rozhodl navýšit kapacity, aby bylo testování ještě dostupnější. Posiluje například nemocnice v Břeclavi, která testy provádí spolu s armádními lékaři. 

„Díky spolupráci s armádou posilujeme odběrné místo v Nemocnici Břeclav, kde bude možné ode dneška udělat o sto testů navíc. Otevíráme také nové odběrové místo v Bučovicích a po Novém roce by mělo vzniknout další v Hustopečích. Chtěli jsme posílit právě tyto lokality, protože pro ně zatím bylo testování v jiných centrech hůře dostupné,“ vysvětluje hejtman Jihomoravského kraje Jan Grolich.

Bučovice nabídly k testování prostory bývalé obchodní akademie

Do budovy bývalé obchodní akademie si mohou zajít zájemci z Bučovic, tady testování zajišťují zdravotníci z tišnovské nemocnice. K dispozici je rezervace odběrů, kde se bučovičtí obyvatelé mohou dopředu zaregistrovat.

„Jsem rád, že se nám podařilo spolu s Jihomoravským krajem nabídnout možnost našim občanům možnost testování, aby nemuseli dojíždět do vzdálenějších míst a měli tak komfortnější přístup k této službě,“ říká starosta Bučovic Jiří Horák.

Na testy si budou moci zajít v místě bydliště i obyvatelé Hustopečí

Novinkou bude od 4. ledna odběrové místo v Hustopečích, které by s největší pravděpodobností mělo otevřít opět ve spolupráci s Nemocnicí Tišnov a místními hasiči.

Už jsem byl na testech několikrát. Zažil jsem i příjemnější věci, ale není to nic hrozného. Mám ale aspoň větší jistotu, že nikoho nenakazím. Nejdůležitější je, že se daří najít ty, kteří nemají příznaky a virus přesto můžou roznášet. Před Vánoci to bylo zhruba tisíc lidí denně v celé zemi,“ uzavírá hejtman Grolich.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS KHK

Štítky Koronavirus, test, antigenní, jihomoravský, nemocnice, Jihomoravský kraj, Hustopeče, Bučovice, Nemocnice Břeclav, Nemocnice Tišnov, Jan Grolich, Jiří Horák, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj posiluje kapacity antigenního testování. Zájemců stále přibývá, další odběrové místo otevře v Hustopečích  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.