Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno postaví na výstavišti polní nemocnici. Vzniknout by měla do týdne

Brno se rozhodlo k vybudování polní nemocnice na výstavišti, oznámila dnes podle informací České televize primátorka Markéta Vaňková (ODS). Podle ní bude mít kapacitu 300 lůžek a určena bude výhradně pacientům s nemocí covid-19. Postavena by měla být během příštího týdne, v plném provozu pak o týden později.

Nemocnice v kraji zatím kapacitně stačí, musejí už ale omezovat část plánovaných operací a vyčleňovat další lůžka. „Dnes odpoledne jsem vydala pokyn společnosti Veletrhy Brno, aby začala stavět tuto nemocnici, a to podle projektu, který byl zpracován už na jaře," uvedla primátorka.

Záložní nemocnice bude mít 300 lůžek, umístěna bude v pavilonu G2. Řeší se ještě její personální obsazení. „Vstoupili jsme ohledně toho do jednání s Fakultní nemocnicí Brno, která nabídla nějaké řešení. Jde o lékařský personál. Pokud jde o další osoby, mohli by se zapojit i dobrovolníci proškolení z Českého červeného kříže," uvedla primátorka.

Fakultní nemocnice poskytne speciální lékařský tým pro extrémní situace, postará se o pacienty v záložní nemocnici

Fakultní nemocnice navyšuje počet lůžek, tento týden je kapacita pro koronavirem nakažené pacienty okolo 150. Dalších 50 může nemocnice nabídnout během pár dní. Na brněnském výstavišti by tak měla zřídit záložní nemocnice, ta by mohla nabídnout...

Podle ní by samotná stavba měla být hotova do týdne. „Po tom týdnu ale zřejmě ještě bude potřeba vyřešit další věci spojené se zdravotnictvím a zdravotnickým materiálem. Chtěli bychom, aby byla kompletně nachystána za 14 dní," uvedla Vaňková.

Polní nemocnice pro lidi s covidem-19 vyrůstá v pražských Letňanech, bude mít kapacitu 500 lůžek. Plně funkční by měla být v neděli.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ilustrační foto, HZS HK

Štítky polní nemocnice, výstaviště, Brno, koronavirus, nemocnice, Markéta Vaňková, ODS, Česká televize, Veletrhy Brno, Fakultní nemocnice Brno, Český červený kříž, kongresové centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno postaví na výstavišti polní nemocnici. Vzniknout by měla do týdne  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.