Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vážný průběh jen u starých? V brněnské nemocnici leží ve vážném stavu muž, kterému je 25 let

Ve Fakultní nemocnici Brno leží s nemocí covid-19 oproti jaru i mladí lidé, nejmladšímu je 25 let. V současnosti má nemocnice 26 pacientů s koronavirem, uvedl mluvčí Pavel Žára. Tři čtvrtiny hospitalizovaných jsou starší 60 let. V Jihomoravském kraji je od začátku pandemie k dnešnímu dni 4199 potvrzených případů nemoci covid-19. Vyplývá to z webových stránek ministerstva zdravotnictví.

V posledních dnech přibývá v kraji každý den více než 100 potvrzených případů, nejvíce lidí je podle hygieniků ve věkové skupině od 25 do 34 let a od 45 do 54 let. Více mladých oproti jaru končí i v nemocnici. „V první vlně onemocnění byli u nás hospitalizováni prakticky výhradně staří pacienti, většinou nad 75 let. Nyní je věkové spektrum našich pacientů mnohem pestřejší, nejmladší je ročník 1995, nejstarší 1922," uvedl přednosta Kliniky infekčních chorob Fakultní nemocnice Brno Petr Husa.

Celkově je podle něj 75 procent hospitalizovaných starších 60 let, z toho skoro 60 procent má nad 70 let a asi pětina nad 80 let. „Mladí lidé sice prodělávají chorobu s mírnými příznaky, i tak došlo k nárůstu hospitalizovaných se středně těžkým a těžkým průběhem onemocnění. Pacienti s lehkým průběhem, což jsou zejména mladí lidé, zůstávají v domácí izolaci," řekl Husa.

Zemřelým s covidem v kraji bylo průměrně přes osmdesát

Lehký, střední a těžký průběh může být podle něj u mladých i u starších pacientů. „Svůj stav by ale neměli brát na lehkou váhu. Statisticky vyšší věk predisponuje k těžšímu průběhu. Člověk, který je s lehkým průběhem v domácí izolaci, samozřejmě nemůže sportovat. Taky mu to asi nepůjde, bude unavený, snadno se zadýchá," dodal Husa.

Podle posledních informací hygieniků zemřelo v kraji s nemocí více než 30 lidí, kteří byli v průměrném věku přes 80 let. Naopak se vyléčilo kolem 2300 lidí, což jsou zhruba dvě třetiny všech potvrzených případů.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ilustrační foto, Nemocnice Jihlava

Štítky koronavirus, pacienti, vážný průběh, fn brno, nemoc, COVID-19, nemocnice, Fakultní nemocnice Brno, Jihomoravský kraj, Petr Husa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Bura

Mladí jsou velicí machři,až k něčemu dojde tak jim zhnědnou trenky,rozbrečí se,nebo utečou,klasika.A navíc je od malička krmí lží....tak taky lžou a podvádějí,málokdo má koule.

Čtvrtek, 1. října 2020, 15:04Odpovědět

Petr Vlk

Pirku, Hrušinský, Bílá rýmečkáři prosím pomozte našim mladým s covidem co si nedají říct že chodit chlastat do klubu může být i nebezpečné. Určitě to bylo v přírodě kde na něj ten covid skočil. Musím si dělat srandu, mám děti a taky jsem jim řekl. Pokud musíte být v každé řiti tak až ho chytíte neplačte.

Středa, 23. září 2020, 04:14Odpovědět

Maxmilián Bruthans

Tento článek je ukázka toho nejhoršího mediálního zmrdství.

Středa, 23. září 2020, 00:01Odpovědět

Marcela Zejdová

Znám mladého, trénovaného hasičec s covidem, který je ve vážném stavu a dostává remdesivir. V pátek u nás zemřel na covid 59 letý, zdravý muž (bez cukrovky, vysokého tlaku a obezity)

Úterý, 22. září 2020, 19:53Odpovědět

Berenika Boo

Proč i v této době uvedete "jen" tragedii hospitalizace mladého člověka s covidem a nenapíšete, zda tento nemocný má více dalších přitěžujících onemocnění...takže necháte čtenáře vyděsit do maxima, takže si např. čtenář s depresí či jinou psychickou poruchou může něco udělat...smutná novinařina...

Úterý, 22. září 2020, 19:03Odpovědět

Tomáš Papík

A má 40 kg nadváhu a vysoký tlak a cukrovku?

Úterý, 22. září 2020, 18:19Odpovědět

Jasmína Mína

a mě by zajímalo jestli ten 25 letý byl zdravý...jeho zdravotní stav před kornavirem

Úterý, 22. září 2020, 17:08Odpovědět

Vážný průběh jen u starých? V brněnské nemocnici leží ve vážném stavu muž, kterému je 25 let  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.