Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Nemocnici u svaté Anny v Brně se muž vyléčil z těžkého stavu covidu-19

Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně se muž vyléčil z covidu-19 v těžkém stavu. Nadále ale zůstává na anesteziologicko resuscitační klinice kvůli jiným zdravotním problémům, řekla ČTK mluvčí nemocnice Dana Lipovská. V nemocnici je tak s koronavirem ve vážném stavu jedna žena. Od pondělí jí personál podává lék remdesivir, dostávat ho bude deset dní. V Jihomoravském kraji bylo k dnešnímu ránu 493 potvrzených případů nemoci covid-19. Vyplývá to z webových stránek ministerstva zdravotnictví.

Svatoanenská nemocnice je určená pro péči o pacienty s covidem-19 ve vážném stavu. Má na to vyčleněných 12 lůžek s možností plicní ventilace. Podle Lipovské se ukázalo opakovanými testy, že jeden muž se z covidu-19 vyléčil.

„Jeho zdravotní stav je ale i nadále vážný s ohledem na jiné problémy," řekla Lipovská. Ženě, kterou nemocnice přijala v pondělí z ostravské nemocnice, personál nitrožilně podává remdesvir. Svatoanenská nemocnice je jedna ze čtyř, kterou ministerstvo zdravotnictví určilo jako garanta léčby remdesivirem. Další tři zařízení jsou pražské Nemocnice Na Bulovce, Fakultní nemocnice v Motole a Všeobecná fakultní nemocnice.

Nejvíce nakažených v JMK je v Brně

V kraji podstoupilo testy na koronavirus kolem 6900 lidí. Pozitivních je asi sedm procent případů. Celkem 16 lidí s nemocí zemřelo, byli to lidé s průměrným věkem 75 let a s více vážnými nemocemi. Naopak 345 lidí se z nemoci v kraji vyléčilo. Zhruba stovka lidí je v karanténě, dalších asi 160 lidí je v karanténě pendlerů a repatriantů. Pendleři jsou lidé cestující do zahraničí za prací, repatrianti jsou lidé, kteří se vrátili do vlasti z ciziny.

Zasažené nákazou jsou všechny regiony a věkové kategorie. Nejméně případů je u dětí a nejvíc u lidí ve věku od 25 do 34 let, kde je skoro stovka případů. Nejvíce nakažených je v Brně, a to skoro 200. Kolem 120 je na Břeclavsku, desítky případů jsou na Znojemsku, Brněnsku, Blanensku a Vyškovsku, desítka případů je na Hodonínsku.

V ČR bylo k dnešnímu ránu 8177 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Celkem 283 lidí s nemocí zemřelo, 4738 se z ní vyléčilo.

Autoři | Foto ilustrační foto, ČVUT

Štítky ČR, koronavirus, Jihomoravský, 2.VERZE, COVID-19, nemocnice, Fakultní nemocnice u sv. Anny, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Jihomoravský kraj, Brno, Fakultní nemocnice v Motole, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, Nemocnice Na Bulovce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Nemocnici u svaté Anny v Brně se muž vyléčil z těžkého stavu covidu-19  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.