Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Na jižní Moravě je 390 potvrzených případů nakažení koronavirem, nemoc už v Česku zvládlo překonat 1300 lidí

V Jihomoravském kraji je dnes ráno 390 potvrzených případů nemoci covid-19. Vyplývá to ze stránek ministerstva zdravotnictví. Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně zůstává podle mluvčí Dany Lipovské šest pacientů s koronavirem ve vážném stavu. V ČR je k dnešnímu ránu 6787 potvrzených případů.

Svatoanenská nemocnice je určená státem pro pacienty z celé Moravy s covid-19 ve vážném stavu, má na to vyčleněno 43 lůžek s možností plicní ventilace. „Na anesteziologicko-resuscitační klinice je stále šest pacientů s onemocněním covid-19 s těžkým průběhem. Jeden byl znovu připojen na mimotělní podporu života, takzvaný přístroj ECMO. Momentálně jsou na ECMO dva pacienti," uvedla Lipovská. Zbylí čtyři jsou na umělé plicní ventilaci. Podle Lipovské je stav všech pacientů vážný.

Podle posledních informací jihomoravských hygieniků v kraji zemřelo s novým typem koronaviru deset lidí, byli to starší lidé s průměrným věkem 75 let a s více závažnými nemocemi. Naopak se v kraji vyléčilo 125 lidí.

Testy v kraji podstoupilo více než 5000 lidí, kolem 300 je v karanténě. Nejvíce potvrzených případů je v Brně, a to kolem 140, stovka je i na Břeclavsku. V ostatních regionech jsou desítky nakažených, na Hodonínsku desítka. Zasažené jsou všechny věkové kategorie od dětí přes lidi v produktivním věku až po seniory. Nejvíce případů, a to přes 70 je ve věkové kategorii mezi 25 až 34 lety, nejméně potvrzených případů je v dětských kategoriích.

V ČR je k dnešnímu ránu 6787 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Přes 180 lidí zemřelo a kolem 1300 se vyléčilo.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, Jihomoravský, AUDIO, COVID-19, Jihomoravský kraj, nemoc, Česko, pacient, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Morava, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě je 390 potvrzených případů nakažení koronavirem, nemoc už v Česku zvládlo překonat 1300 lidí  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.