Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jižní Morava má 386 potvrzených případů nákazy koronavirem, od včerejška přibyly tři

V Jihomoravském kraji bylo dnes ráno 386 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Od soboty přibyli tři pacienti, vyplývá ze statistik ministerstva zdravotnictví. V celém Česku se nemoc covid-19 prokázala zatím u 6657 lidí, 181 jich zemřelo, 1235 se už vyléčilo.

Na území Jihomoravského kraje eviduje ministerstvo zdravotnictví 13 úmrtí v souvislosti s koronavirem. Čísla uváděná hygieniky jsou o něco nižší. Zatím podle nich zemřelo deset obyvatel jižní Moravy s průměrným věkem 75 let. Podle krajské hygienické správy trpěli také dalšími závažnými chorobami.

Nakažení jsou ve všech regionech Jihomoravského kraje a ve všech věkových kategoriích. Nejvíce je jich v Brně, a to 137, desítky případů jsou na Břeclavsku, Brněnsku, Znojemsku, Blanensku a Vyškovsku. Přesně deset případů je na Hodonínsku. V platné karanténě je podle páteční zprávy hygieniků 922 obyvatel Jihomoravského kraje, z toho je 190 repatriantů.

O nejtěžší případy nákazy koronavirem z celé Moravy pečují ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, COVID-19, infekční onemocnění, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Česko, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Brno, okres Břeclav, okres Znojmo, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jižní Morava má 386 potvrzených případů nákazy koronavirem, od včerejška přibyly tři  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.