Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Na jižní Moravě je 363 potvrzených případů nemoci covid-19

V Jihomoravském kraji je dnes ráno 363 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. Proti středečnímu večeru je to nárůst o pět případů. Vyplývá to z webových stránek ministerstva zdravotnictví. Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně zůstává šest pacientů s koronavirem ve vážném stavu, uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská. V ČR je k dnešnímu ránu 6303 potvrzených případů nemoci covid-19.

Všech šest pacientů leží ve svatoanenské nemocnici na anesteziologicko-resuscitační klinice. „U jednoho pacienta se mírně zlepšil stav, proto ho lékaři mohli odpojit od mimotělní podpory života. Na přístroji ECMO ale dále zůstává jeden pacient. Ostatních pět je na umělé plicní ventilaci," řekla Lipovská. Dodala, že stav všech pacientů je nadále vážný.

V kraji se podle hygieniků z nemoci covid-19 vyléčilo 91 lidí, deset s touto nemocí zemřelo. Hygienici uvedli, že to byli lidé s průměrný věkem 75 let, kteří měli více závažných chorob.

V kraji se podrobilo testování skoro 4400 lidí, 600 lidí je v karanténě. Nakažení jsou ve všech regionech a věkových kategoriích. Nejvíce je jich v Brně, a to kolem 130, desítky případů jsou na Břeclavsku, Brněnsku, Znojemsku, Blanensku a Vyškovsku, necelá desítka případů je na Hodonínsku. Nejvíce zasaženou kategorií jsou lidé v produktivním věku mezi 25 a 34 lety.

V ČR se nový typ koronaviru potvrdil u 6303 lidí. Celkem 166 lidí zemřelo a 831 se vyléčilo. Uskutečnilo se přes 146.000 testů.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, Jihomoravský, COVID-19, Jihomoravský kraj, nemoc, pacient, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě je 363 potvrzených případů nemoci covid-19  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.