Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na jižní Moravě se už z koronaviru vyléčilo 85 lidí, ke dnešku přibylo dalších 19. Většina z nich se léčí doma

Na jihu Moravy se z covid-19 vyléčilo od pondělního večera dalších 19 lidí, celkem je evidováno jako uzdravení 85 lidí. Další dva lidé nakažení koronavirem ale od pondělního večera zemřeli, počet úmrtí v kraji se tak zvýšil na deset. Do Nemocnice u svaté Anny přibyl jeden pacient ve vážném stavu.

V Jihomoravském kraji prošlo testováním 4357 lidí, v karanténě je v kraji 558 lidí. Ministerstvo zdravotnictví eviduje 352 pozitivně testovaných. Ministerstvo zdravotnictví uvádí informace jak od hygieniků, tak i z dalších laboratoří, od kterých hygienici zatím data ověřují.

Koronavirem se v jihomoravském kraji nakazily všechny věkové kategorie. Největší počet pacientů je v produktivním věku, od 25 do 34 let. Nakažených je zhruba 70 mladých lidí. Ve věku 35 až 54 let bojuje s nemocí okolo 120 pacientů. 

Většina nemocných zvládla domácí léčbu

Převážná většina pacientů se léčila z nemoci doma, podle hygieniků to bylo 84 procent. U deseti zemřelých KHS uvedla, že šlo o pacienty se závažnými přidruženými nemocemi a průměrným věkem 75 let.

Jednoho pacienta přijala nemocnice včera v odpoledních hodinách. „Je to ročník 1941 a byl k nám přivezen z infekční kliniky Fakultní nemocnice Brno," uvedla Lipovská. V těžkém stavu se momentálně nachází 6 pacientů s koronavirem, o které se Fakultní nemocnice u svaté Anny stará. „Dva jsou stále napojení na mimotělní podporu života, čtyři na umělou plicní ventilaci," doplnila.

V celém Česku je 6 151 případů nákazy koronavirem, celkem zemřelo 163 lidí, 676 lidí se z nemoci vyléčilo.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, Jihomoravský, COVID-19, Jihomoravský kraj, pacient, Fakultní nemocnice u sv. Anny, nemoc, Morava, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Fakultní nemocnice Brno, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě se už z koronaviru vyléčilo 85 lidí, ke dnešku přibylo dalších 19. Většina z nich se léčí doma  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.