Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

V nemocnici u svaté Anny včera večer zemřel další pacient s koronavirem

Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny zemřel včera ve večerních hodinách další pacient nakažený koronavirem. Nemocnice se stará o pacienty ve vážném stavu, podle mluvčí Dany Lipovské je to pátý případ úmrtí. Podle posledních informací na webu Ministerstva zdravotnictví je aktuálně v Jihomoravském kraji 355 nakažených, vyléčilo se 66 lidí.

V pondělí večer zemřel v Nemocnici u sv. Anny další pacient nakažený koronavirem. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí nemocnice Dana Lipovská. Opět se jednalo o staršího člověka s více nemocemi. „Na anesteziologicko resuscitační klinice je pět pacientů ve vážném zdravotním stavu. Dva jsou napojení na mimotělní podporu života, tři na umělou plicní ventilaci," doplnila.

V kraji dále zůstává 355 nakažených, jak uvádí webové stránky Ministerstva zdravotnictví. Mírně se liší tabulka Krajské hygienické stanice, tam evidují 348 případů. Ministerstvo uvádí informace jak od hygieniků, tak i z dalších laboratoří, od kterých hygienici zatím data ověřují.

Hygienici do jihomoravských statistik počítají jen obyvatele JMK

Na jižní Moravě se zatím uzdravilo 66 pacientů s diagnózou covid-19, celkem osm jich zemřelo. Úmrtí jsou zaznamenána především u lidí v seniorském věku, kteří mají více vážných onemocnění. Pacienty, kteří ve Fakultní nemocnici u svaté Anny zemřeli, ale mají bydliště v jiném kraji, hygienici do statistik pro JMK nepočítají.

Počet testovaných v kraji se pohybuje okolo 4300 případů, nakažení jsou ve všech věkových kategoriích. Nejvíce pacientů s koronavirem je ve věku 25 až 34 let. V Brně je nejvíce nakažených, hygienici zaznamenali okolo 130 případů. Desítky nemocných jsou však i na Břeclavsku, Brněnsku, Blanensku, Znojemsku a Vyškovsku, necelá desítka je na Hodonínsku.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky koronavirus, úmrtí, pacient, Brno, JMK, COVID-19, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Jihomoravský kraj, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnici u svaté Anny včera večer zemřel další pacient s koronavirem  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.