Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Na jižní Moravě je 355 lidí s covid-19, narůst je od včerejška o šest případů

V Jihomoravském kraji je k dnešní sedmnácté hodině 355 potvrzených případů nemoci covid-19, což je proti nedělnímu večeru o šest více. Vyplývá to ze stránek ministerstva zdravotnictví. Ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně je stále šest pacientů s onemocněním covid-19 ve vážném stavu, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí nemocnice Dana Lipovská.

O těžké případy pacientů nakaždených koronavirem pečuje brněnská svatoanenská nemocnice. Včera ráno bohužel na anesteziologicko-resuscitační klinice zemřel jeden z nakažených pacientů. 

"Nyní je tedy na této klinice šest pacientů, dva jsou napojeni na mimotělní podporu života, tzv. ECMO, čtyři na plicní ventilaci. Jejich zdravotní stav je vážný," uvedla v neděli pro ČTK mluvčí. Dnes uvedla, že nenastaly žádné změny.

V kraji je momentálně 355 nemocných covid-19

Podle posledních aktualizací krajské hygienické stanice se na jižní Moravě momentálně nachází 355 nakažených covid-19, vyléčilo se 63 lidí a osm lidí zemřelo. Šlo převážně o pacienty v důchodovém věku, kteří krom koronaviru bojovali s vícero závažnými nemocemi. 

V kraji se dosud testování podrobilo bezmála 4300 lidí, v karanténě je zhruba 800 lidí. Nakažení jsou ve všech okresech. Nejvíce je jich v Brně, kolem 130. Desítky případů jsou na Břeclavsku, Brněnsku, Znojemsku, Blanensku a Vyškovsku, několik případů evidují na Hodonínsku.

Nejnakaženější věková skupina je od 25 do 34 let

Nakažení pacienti se však nachází ve všech věkových kategoriích, od dětí přes dospělé až na seniory. Přes sedmdesát lidí, což je nejzasaženější skupina, jsou ve věku 25 až 34 let. Šedesát nemocných má od 35 do 44 let a stejný počet nakažených eviduje hygienická stanice ve věku 45 - 54 let. 

V ČR je podle těchto údajů 6 022 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. V souvislosti s nemocí zemřelo 143 lidí, vyléčených je evidováno 519.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, Jihomoravský, Brno, statistiky, počet, COVID-19, Jihomoravský kraj, nemoc, pacient, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Krajská hygienická stanice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jižní Moravě je 355 lidí s covid-19, narůst je od včerejška o šest případů  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.