Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

V nemocnici u svaté Anny dnes ráno zemřel pacient s koronavirem, na jižní Moravě je 349 nakažených

V Jihomoravském kraji je k dnešnímu ránu 349 potvrzených případů nemoci covid-19. Vyplývá to ze stránek ministerstva zdravotnictví. Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně zemřel pacient s nemocí covid-19, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí nemocnice Dana Lipovská. V nemocnici je to čtvrtá oběť koronaviru. Zůstává tam šest pacientů ve vážném stavu.

Svatoanenská nemocnice je státem určená pro péči o moravské pacienty s covid-19 v těžkém stavu. Pacient zemřel na anesteziologicko resuscitační klinice v brzkých ranních hodinách.

„Nyní je tedy na této klinice šest pacientů, dva jsou napojeni na mimotělní podporu život, tzv. ECMO, čtyři na plicní ventilaci. Jejich zdravotní stav je vážný," uvedla mluvčí.

V Brně je okolo 130 nakažených

Na jižní Moravě se podle posledních informací krajské hygienické stanice vyléčilo 57 lidí, sedm lidí zemřelo. Byli to lidé v seniorském věku s vícero závažnými nemocemi.

V kraji se testování podrobilo kolem 4200 lidí, v karanténě je zhruba 800 lidí. Nakažení jsou ve všech okresech. Nejvíce je jich v Brně, kolem 130. Desítky případů jsou na Břeclavsku, Brněnsku, Znojemsku, Blanensku a Vyškovsku, několik případů evidují na Hodonínsku.

Zasažené jsou všechny věkové kategorie od dětí přes dospělé až po seniory. Nejvíce - sedm desítek - případů je u lidí ve věkové hranici 25 až 34 let, šest desítek případů je u lidí ve věku od 35 do 44 let i od 45 do 54 let.

V ČR je podle těchto údajů 5 952 potvrzených případů nákazy novým typem koronaviru. V souvislosti s nemocí zemřelo 138 lidí, vyléčených je evidováno 464.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, Jihomoravský, 2.VERZE, COVID-19, pacient, Jihomoravský kraj, Fakultní nemocnice u sv. Anny, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Brno, Krajská hygienická stanice, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V nemocnici u svaté Anny dnes ráno zemřel pacient s koronavirem, na jižní Moravě je 349 nakažených  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.