Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihomoravský kraj rozdělí 116.000 respirátorů a 721.000 roušek

Jihomoravský kraj dostal 116.000 respirátorů, 721.000 roušek a 188.000 párů rukavic. Rozdělí je do zdravotnictví a sociální oblasti. Část rozveze ještě dnes, část o víkendu, uvedl dnes v tiskové zprávě po jednání krajského krizového štábu hejtman Bohumil Šimek (za ANO). Ochranné pomůcky jsou potřeba kvůli šířící se nákaze koronavirem. V kraji bylo dnes ráno přes 230 potvrzených případů nákazy.

Kraj ochranné pomůcky přijal za poslední dva dny. "Při rozdělování zůstává prioritou zdravotnictví a sociální oblast. Rozvoz těchto prostředků pro sociální služby se podaří prostřednictvím krajského odboru sociálních věcí částečně uskutečnit ještě dnes a část pak o víkendu," uvedl Šimek.

Do jednotlivých obcí s rozšířenou působností začnou hasiči rozvážet ochranné pomůcky o víkendu. "Zvolili jsem systém kumulace jednotlivých dodávek tak, abychom časově co nejméně zatížili jak obce, tak ty, kteří si roušky a respirátory přijdou vyzvednout. Je lepší najednou rozvést větší množství ochranných prostředků, než je rozvážet po jednotlivých částech," dodal Šimek.

V České republice bylo dnes ráno skoro 3900 potvrzených případů onemocnění COVID-19. Celkem 46 lidí zemřelo, 71 se vyléčilo.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, koronavirus, správa, Jihomoravský, Jihomoravský kraj, respirátor, Bohumil Šimek, ochranná pomůcka, ANO 2011, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravský kraj rozdělí 116.000 respirátorů a 721.000 roušek  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.