Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

V Brně zemřela první pacientka s koronavirem

Ve Fakultní nemocnici u svaté Anny v Brně dnes ráno zemřela pacientka nakažená novým koronavirem. Ženu narozenou v roce 1946 nemocnice přijala v sobotu, do Brna pacientku poslala opavská nemocnice, uvedla dnes v tiskové zprávě mluvčí svatoanenské nemocnice Dana Lipovská. Úřady zatím potvrdily v České republice 24 úmrtí kvůli koronaviru. V zemi je podle údajů z dnešního rána přes 3000 potvrzených případů nákazy.

V Jihomoravském kraji zůstává dnes ráno stejně jako v pondělí večer 175 potvrzených případů nákazy koronavirem. Vyplývá to ze stránek ministerstva zdravotnictví. V karanténě je přes 800 lidí, uvedla v tiskové zprávě krajská hygienická stanice.

V brněnské nemocnici, kterou stát určil pro moravské pacienty s koronavirem v těžkém stavu, je šest pacientů. Nemocnice mohla propustit dva pacienty, kteří už v pondělí nepotřebovali plicní ventilaci a mohli být převezeni do jiných nemocnic. Jeden pacient putoval do Nemocnice Prostějov a druhý do Fakultní nemocnice Brno. Svatá Anna na druhé straně přijala další dva pacienty, kteří jsou ročníky 1944 a 1954. Celkem má tedy šest pacientů ve vážném stavu, jeden z nich je na přístroji ECMO, který zajišťuje mimotělní okysličení krve, zbylých pět je na umělé plicní ventilaci.

Počty nakažených se neustále mění

Podle jihomoravských hygieniků se v kraji podrobilo testům přes 2300 lidí. Hygienici zatím mají informaci o 173 potvrzených případech. Podle informací z webu ministerstva rozdíl mezi potvrzenými případy z ministerstva a od hygieniků způsobuje fakt, že hygienici uvádějí případy až po ověření, což si žádá časovou prodlevu. Ministerstvo tak uvádí informace od hygieniků i dalších laboratoří, od nichž hygienici zatím data ověřují.

Nejvíce potvrzených případů v kraji je v Brně, téměř 100. Desítky případů jsou na Břeclavsku, Brněnsku a Znojemsku, několik lidí je nemocných na Hodonínsku a Vyškovsku. Zasažené jsou všechny věkové kategorie od dětí přes mladistvé a dospělé až po seniory. Nejvíce zasaženou kategorií jsou lidé v produktivním věku od 25 do 44 let.

Autoři | Foto Firmy.cz

Štítky ČR, koronavirus, úmrtí, Jihomoravský, 2.VERZE, COVID-19, Brno, nemocnice, pacient, Jihomoravský kraj, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Česko, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Krajská hygienická stanice, AGEL Středomoravská nemocniční a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně zemřela první pacientka s koronavirem  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.