Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na LDN u Milosdrných bratří v Brně se nakazil lékař, nikdo z pacientů by neměl být v ohrožení

V brněnské Nemocnici Milosrdných bratří se nakazil lékař sloužící na léčebně dlouhodobě nemocných (LDN). Lékař sloužil naposledy noční službu ze středy na čtvrtek, nikdo z pacientů podle nemocnice ohrožen nebyl. Někteří zaměstnanci zůstali podle České televize v domácí karanténě a budou testováni.

Nejde přitom o první případ nakaženého lékaře v Brně. Na konci pracovního týdne potvrdil nákazu u jednoho ze zaměstnanců Fakultní nemocnice Brno mluvčí Pavel Žára. Zdali jde o zdravotní sestry, lékaře nebo jiného zaměstnance, mluvčí neupřesnil.

Na celé jižní Moravě byla nákaza koronavirem potvrzena u jednoho hasiče, dvou zdravotních sester a minimálně šesti lékařů. V břeclavské nemocnici zjistili nemoc COVID-19 u dvou lékařů na ARO, celé oddělení bylo tak téměř dva týdny uzavřené, nyní je opět v provozu. 

Polovina nakažených je v Brně

Na jižní Moravě je k nedělnímu ránu 150 potvrzených nakažených. Nejvíce případů je v Brně, a to podle posledních údajů 72. Poté následuje Břeclavsko s 22 a Brněnsko s 18 nakaženými. Potvrzenou nákazu už mají všechny okresy Jihomoravského kraje, jako poslední přibylo Vyškovsko, které ohlásilo svůj první potvrzený případ.

Nejhojněji nakaženou věkovou skupinou na jihu Moravy jsou lidé mezi 25 a 34 rokem věku. Po nich následuje věková skupina 35 - 44, seniorů nad 75 let se na jižní Moravě nakazilo téměř nejméně - šest osob. Hygienici však evidují i jeden případ nákazy dítěte mezi pátým a devátým rokem věku.

Z krajů je na tom nejhůře Praha, kde se nachází celá čtvrtina potvrzených nakažených v Česku. Nemoc COVID-19 byla zjištěna u 740 lidí. Následuje Středočeský kraj s 354 nakaženými, Moravskoslezský s 279 a Olomoucký s 242 případy. Naopak nejmenší počet potvrzených nakažených mají v Libereckém kraji, kde je zatím potvrzeno 69 případů.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky Nemocnice Milosrdných bratří, koronavirus, nákaza, lékař, Léčebna dlouhodobě nemocných, Brno, infekční onemocnění, Jihomoravský kraj, Česká televize, COVID-19, Fakultní nemocnice Brno, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na LDN u Milosdrných bratří v Brně se nakazil lékař, nikdo z pacientů by neměl být v ohrožení  |  Koronavirus  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.