Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Hvězdárnu čeká mezi svátky Soumrak dinosaurů

Jaké to asi je usnout a probudit se v pravěku? Zkuste se přesvědčit sami. Právě takové je představení Soumrak dinosaurů – divoké dobrodružství ve světě obřích plazů i ptakoještěrů, napínavé pro malé i velké diváky, které má na Hvězdárně a planetáriu Brno premiéru o vánočních svátcích.

 

"Samozřejmě můžete navštívit výstavu plastových modelů dinosaurů. Některé z nich se možná budou i skřípavě hýbat. V našem představení Soumrak dinosaurů se ale vydáte do doby, kdy dinosauři žili. Budou chodit kolem vás! Lehce podlehnete iluzi, že jste skutečně v druhohorách," láká návštěvníky ředitel brněnské hvězdárny Jiří Dušek.

Spolu s digitáriem můžete cestovat nejen prostorem, ale i časem. Tentokrát až do doby před 250 miliony roky! Naši hlavní hrdinové vás seznámí s některými druhy vyhynulých ještěrů, kteří pravděpodobně byli předchůdci dnešních ptáků. Prolétnete se s největším létajícím tvorem, který kdy žil na naší planetě – Quetzalcoatlem. Budete utíkat před stádem Argentinosaurů a schováte se před útočným Velociraptorem. Nakonec se stanete svědky soumraku dinosaurů při pádu obří planetky před 65 miliony roky. Také ale zjistíte, že podobné katastrofy, při kterých kdysi dávno vymřeli téměř všichni živočichové a rostliny, jsou přirozenou součástí koloběhu života na naší planetě.

Představení Soumrak dinosaurů vytvořilo produkční studio Mirage IIID. Jedná se o kombinaci živých herců a špičkových animací vytvořených v perspektivě pro projekci na obří polokulové plochy. Vznikalo tři roky, hudbu nahrál Pražský metropolitní symfonický orchestr. Celým dobrodružstvím vás provede odvážná Lucie, jejíž tatínek má v oblibě roztodivné druhy dopravních prostředků.  

Spolu s našimi cestovateli budete létat nad hlubokými kaňony, plout na hladině bouřlivého oceánu, procházet se v tropickém pralese, slézat ledové útesy, skákat na padáku do hluboké propasti a v každém okamžiku se ohlížet, zda za vašimi zády nestojí nějaký ten záludný dinosaurus.

Občas se budete bát, občas se budete smát, tu a tam se vám zatočí hlava. České znění namluvili herci Městského divadla Brno. Součástí představení, které je vhodné pro děti od 6 let a trvá přibližně 60 minut, je i komentovaná ukázka hvězdné oblohy před miliony roky.

Kdy se tedy můžete vydat na cestu? O vánočních prázdninách od 26. do 31. prosince, v lednu, únoru i březnu vždy o víkendu. Přesný program Hvězdárny a planetária Brno najdete na webu hvězdárny.

Tisková zpráva

Štítky dinosauři, hvězdárna, představení, Hvězdárna a planetárium Brno, Vánoce, dobrodružství, Městské divadlo Brno, svátek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hvězdárnu čeká mezi svátky Soumrak dinosaurů  |  Život a styl  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.