Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Brno nebylo láskou na první pohled, říkají autorky profilu Holky z Brna. Doporučují zajímavosti z metropole

Daniela Sedláčková a Michaela Lovětínská, známé jako Holky z Brna, pravidelně sdílejí na svém instagramovém profilu tipy na události, které se v Brně každý den konají. Sledujícím také doporučují zajímavá místa i podniky formou krátkých videí. Ani jedna přitom nepochází z jihomoravské metropole a přistěhovaly se v roce 2017 kvůli studiu. Brno jim však učarovalo, ačkoliv přiznávají, že to nebyla láska na první pohled.

Objevování města krůček po krůčku

Daniela a Michaela se v roce 2017 přestěhovaly do Brna za studiem práv. Jedna pochází z Vysočiny a druhá z Jihočeského kraje, jihomoravská metropole se jim však natolik zalíbila, že se po několika letech objevování různých zajímavých míst rozhodly založit instagramový profil Holky z Brna. Tam svým sledujícím denně dávají tipy na kulturní akce, doporučují různé podniky a radí, jak se ve městě zorientovat.

Prozkoumávání nového města obě sblížilo „Byly jsme v Brně ztracené. A pak jsme se na jednom seznamováku našly a začaly Brno objevovat spolu, od té doby jsme nerozdělitelné. Zjistily jsme, že obě známe Brno podobně málo a chtěly jsme to změnit,“ shodují se.

S objevováním začaly krůček po krůčku. „Chodila jsem všude podle map, dokázala jsem dojít jen z bodu A do bodu B. Brno jsem začala poznávat až potom, co jsem překonala tyhle počáteční strasti. A až pak se mi začalo líbit, asi to tedy nebyla to láska na první pohled,“ zamýšlí se Michaela.  

Co by v začátcích ocenily, založily

Postupně se holky začaly více zajímat o dění v Brně. Ze začátku hledaly hlavně na Facebooku a na různých nástěnkách ve škole. Občas je inspirovalo i to, co se šuškalo mezi studenty. Nebylo to ale nic uceleného. A tak přišla myšlenka, že si založí instagramový profil, kde budou přehled akcí každý den sdílet.

„Přišlo nám, že je to něco, co v Brně chybí a co bychom v našich začátcích samy ocenily. Když už jsme Brno po pěti letech dobře poznaly, tak jsme to chtěly předat dál. Bylo to takové naše velké téma, co jsme každodenně řešily. Zajímalo nás, co se kde děje, co stojí za to, kam zajít. Přišlo nám fajn to dát do nějaké ucelené formy,“ prozradila Daniela.

Začátky byly spontánní a nepromyšlené. „Chtěly jsme to s někým sdílet. Je asi očividné, že jsme se inspirovaly názvem Kluci z Prahy. Ale jinak to děláme podle sebe, co nás zrovna napadne a co se nám líbí. Nemáme žádný promyšlený marketingový plán,“ říká Michaela.

Michaela (vlevo) a Daniela (vpravo) stojí za profilem Holky z Brna. FOTO: Markéta Špoková

Vyhoření se neobávají

Holky obsah o Brně tvoří téměř každý den již od roku 2022. „Zatím nás to baví a děláme to rády. Vyhoření se nebojíme. Občas nás to lehce omezuje v osobním životě v tom smyslu, že když jsme pozvané třeba do divadla, tak nemáme potřebu jít ze své vlastní iniciativy na další představení,“ zamýšlí se Michaela.

Za tu dobu už pochopily, co se lidem líbí více a co méně. Nyní je sleduje téměř devětadvacet tisíc lidí a rády jsou za každého z nich. „V každou chvíli nám přišlo, že nás sleduje hrozně moc lidí. Už tři sta sledujících byl pro nás úspěch, měly jsme pocit, že nás zná celé Brno,“ směje se Daniela.

Co jim chybělo, samy zorganizovaly

Daniela s Michaelou se ale nespokojily jen se sdílením tipů na akce. Samy přispívají do Brněnského kulturního života pořádáním tematických večírků. „Vytvořily jsme si party na míru. Takovou, na kterou bychom samy rády šly. Chodí tam hodně holek a je to svým způsobem takové bezpečné místo s přátelskou atmosférou,“ říká Michaela.

Při pořádání první akce vůbec nevěděly, do čeho jdou. „Věděly jsme, že to nemusí dopadnout dobře. Jednak nám spousta lidí nevěřila, a taky samy jsme si uvědomovaly, že nemáme s organizováním akce podobně velkého formátu žádné zkušenosti,“ líčí Daniela. Vše ale dobře dopadlo a děvčata slavila úspěch. 

Za týden se uskuteční již několikátá akce, kterou holky pořádají. Motivem bude tentokrát zpěvačka Taylor Swift. „Bylo těžké odhadnout kapacitu, jelikož téma už přesahuje naše zaměření. Máme informace, že za námi přijedou lidé z Prahy nebo třeba ze Slovenska. Zájem byl obrovský a akce je už několik týdnů vyprodaná,“ popisuje Michaela.

Právě pořádání akcí je směr, kterým by se chtěly ubírat. „Máme v hlavě dalších několik nápadů. Nejsme ale paradoxně moc plánovací typy, takže nedokážeme s velkým časovým předstihem říct, co vše to bude,“ uzavírá Daniela.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Markéta Špoková

Štítky (ne)obyčejní, rozhovor, Instagram, influencer, tipy, akce, party, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno nebylo láskou na první pohled, říkají autorky profilu Holky z Brna. Doporučují zajímavosti z metropole  |  (Ne)obyčejní  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.