Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dítě neznamená konec koníčků, říká pole dancerka, která sbírá medaile v bikini fitness

Deset let tancovala latinskoamerické tance, jezdila na koních a postupně začala objevovat kouzlo pole dance. Náročná disciplína byla pro Nikol Vitámvásovou odrazovým můstkem do světa sportovních soutěží. To ještě netušila, že bude po porodu syna sbírat medaile v bikini fitness.

K pohybu měla Nikol Vitamvásová blízko od dětství. Cesta k pole dance, který kombinuje tanec, akrobacii a gymnastiku na tyči, ale nebyla rychlá. „Od malička jsem trávila víkendy na tanečních vystoupeních a soutěžích. Střední škola pro mě ale znamenala konec pohybu a start éry nicnedělání. Už tehdy mě však pole dance udivoval. Studií, které by pořádaly kurzy pro začátečníky, ale nebylo mnoho a všechna byla daleko,“ řekla osmadvacetiletá rodačka z Moravan na Hodonínsku.

Prvním impulzem pro návrat k pravidelnému pohybu bylo pro Vitamvásovou přibírání na váze a rozchod s tehdejším přítelem. „V osmnácti jsem začala jít do sebe. Běhala jsem s bříškem omotaným v igelitu, dělala jsem sto sklapovaček denně a další nesmysly, které byly v kurzu. Myslela jsem si, že budu rychle hubnout. To se sice nestalo, ale nastartovalo to ve mně alespoň touhu pracovat na sobě," vysvětlila.

Sen si splnila ve Švýcarsku

Sen o pole dance a lepší formě si Vitamvásová splnila po studiu, kdy se odhodlala k životnímu kroku a přestěhovala se do Švýcarska. V zemi, která je známá pro vyspělou ekonomiku, se ocitla bez znalosti němčiny. „Řeč jsem se postupně naučila díky jazykovým kurzům a především dětem, které jsem jako chůva hlídala. Právě ve Švýcarsku jsem si poprvé vyzkoušela pole dance a postupně jsem si udělala lektorský kurz,“ popsala Vitámvásová.

Po čtyřech letech plných zážitků se už jako zkušenější tanečnice vrátila zpět do Česka. Začala docházet do brněnského pole dance studia, kde se učila nové prvky a vedla vlastní kurzy. Tyč na trénování si pořídila také domů. „Absolvovala jsem první závodní sezonu, která byla náročná, ale skvělá. Pak jsme se ale s partnerem rozhodli pro miminko, a tak mě čekala pauza od soutěží,“ vzpomněla držitelka několika medailí z tuzemských klání.

Bikini fitness po porodu

Čerstvá maminka ale dlouho nezahálela. Ještě v šestinedělí se vrátila na tyč a dala si jasný cíl. Do roka nabrat svaly a zúčastnit se soutěže v bikini fitness. „Začínala jsem pozvolna a bylo to psychicky náročné. Připadala jsem si, jako bych se pole dance učila odznovu. Pomalu jsem se dala také do posilování a hlavně správné stravy, která mi nejvíce pomohla dostat se zpět do formy,“ popsala lektorka, jež si krátce po porodu udělala také fitness kurz.

Právě v naturální kulturistice, kvůli které trávila dlouhé hodiny v posilovně, oslavila Vitamvásová nečekané úspěchy. Medaile sbírala na mistrovství republiky a loni předčila svá očekávání i na světovém mistrovství. Z ICN PRO/AM World Championships si přivezla hned tři ocenění. Zlato vybojovala v kategorii Sport Model Mommas a druhou příčku obsadila jako Sport Model Open a Fitness Model Open. 

Titul mistryně světa si sportovkyně připsala díky své píli i rozhodnutí nenechat si vzít to, co miluje. „Předem jsme se s partnerem shodli, že dítě nemusí být konec pro koníčky a náš mladý život. Pro syna se snažíme dělat všechno. Je ale potřeba si správně rozvrhnout čas. Cvičit chodíme každý druhý den a malého klidně bereme s sebou,“ vysvětlila Vitamvásová, která se nyní připravuje na další soutěžní sezonu v pole dance.


Nikol Vitámvásová se věnuje bikini fitness i pole dance

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv Nikol Vítámvásové

Štítky pole dance, bikini fitness, neobyčejní, mistrovství světa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dítě neznamená konec koníčků, říká pole dancerka, která sbírá medaile v bikini fitness  |  (Ne)obyčejní  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.