Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Domácí vietnamská kuchyně Pho Ha Noi nabízí dědictví několika generací kuchařského řemesla

PR článek

Na asijská bistra a různé restaurace nabízející značně “poevropštělou” nabídku asijských jídel si musel v Česku zvyknout už každý. O to vzácnějším zážitkem pak je, když objevíte kus pravé Asie, konkrétně Vietnamu, uprostřed svého města. Oázou pravé vietnamské kuchyně je v Brně na Jakubském náměstí rodinná vietnamská restaurace Pho Ha Noi.

Příjemné prostředí, milá obsluha a především pak skvěle chutnající jídlo. V široké nabídce pokrmů najdete vietnamské klasiky jako je hovězí či kuřecí polévka Pho, skleněné nudle s krevetami, kachnou či kuřecím. Nesmí chybět ani grilovaná kachna, vietnamský salát Bun No Nam Bo nebo dvě variace závitků - smažené jarní či letní s krevetami.

Rodinné recepty předávané z generace na generaci

„Moje maminka, babička, prababička a několik generací zpět do minulosti, všechny byly kuchařkami. Jídla v naší restauraci vařím na základě receptů, které se v naší rodině dědí už po staletí,” říká majitelka a zároveň šéfkuchařka restaurace Pham Thu Phuong.

Pho pro každou příležitost

Jak už však název restaurace napovídá, hlavní chloubou je tradiční vietnamská polévka Pho. „Moje rodina pochází z Hanoje. Hanoj je rájem Pho. Jí se při každé příležitosti - snídaně, oběd, svačina, večeře. Slouží také i jako univerzální lék. Pho je pro každou příležitost,” prozrazuje šéfkuchařka.

Oproti české zvyklosti polévky jako chodu předcházejícímu hlavním jídlu, je polévka Pho sama o sobě hlavním chodem. „Vývar na Pho vaříme na mírném plameni deset hodin. Klíčky do polévky si nechávám sama pět dní vyklíčit,” dodává zkušená kuchařka. Pho přitom zasytí i nejnáročnější jedlíky. V litrové porci ochutnáte krom masa a poctivého vývaru také hromadu čerstvé zeleniny.

Zelenina je základ

Zelenina je totiž základem vietnamské kuchyně. Najdete ji v každém jídle a ve Pho Ha Noi dává bohatá příloha jídlům zdravou a svěží podobu. V kombinaci s rýžovými či skleněnými nudlemi, závitky či grilovanou kachnou pak vytváří dobře vypadající skvěle chutnající mix chutí.

Pro milovníky asijské kuchyně je Pho Ha Noi sázkou na jistotu. Pro zvědavce a všechny, kdo rádi rozšiřují své chuťové obzory, zase příjemným překvapením. Pho Ha Noi je nefalšovaným kouskem Vietnamu v centru Brna.


Restauraci najdete na Jakubském náměstí v prostorách bývalé restaurace Černý medvěd. Otevřena je každý den od 11 do 22 hodin, s výjimkou neděle, kdy otevírá o poledni a zavírá ve 20 hodin. Při příjemném počasí je k dispozici prostorná letní zahrádka.


Foto: Petra Stanová, Martin Šeda

Štítky phở, restaurace, vietnamská kuchyně, polévka, kachna, nudle, řemeslo, pokrm, Vietnam, salát, Brno, maso

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domácí vietnamská kuchyně Pho Ha Noi nabízí dědictví několika generací kuchařského řemesla  |  Radilka  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.