Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Rok trvající rekonstrukce na Kolišti končí. Ulice bude od pátečního rána zcela průjezdná

Po více než rok trvající rekonstrukce se v pátek 14. prosince od sedmi hodin ráno v celé své délce opět otevře přetížená ulice Koliště v centru Brna. Dělníci zde za poslední rok vyměnili parovody za horkovody, došlo k rekonstrukci kanalizace a vodovodu a následně i výměně plynovodu.

Rekonstrukce začala na jaře loňského roku výměnou parovodů za horkovody. Tu prováděly Teplárny Brno do konce loňského září. Část stavby probíhala pod zemí, i tak ale bylo nutné omezit dopravu z důvodu bezpečnosti pracovníků.

Stavba pak pokračovala rekonstrukcí kanalizace a vodovodu a následně i výměnou plynovodu tak, aby bylo opraveno co největší množství sítí.

Ulici nebylo možné kompletně uzavřít, protože by to způsobilo kolaps dopravy ve městě, omezení se tak měnila podle postupu prací. Dotčeny byly především křižovatky s ulicí Lidickou, Milady Horákové, ale byl například uzavřen i přechod na křížení s ulicí Bratislavskou.

Omezení pak pokračovala i při celoplošné výměně konstrukčních vrstev vozovky či při rekonstrukci tramvajových zastávek u výjezdu z garáží u Janáčkova divadla. Následovala výměna semaforů, letos v listopadu pak dopravu komplikovaly i havarijní práce při odstraňování poruch.

Od pátečního rána ale veškeré omezující dopravní značení zmizí a ulice bude oficiálně zprůjezdněna.

Foto Kopemezabrno.cz

Štítky koliště, rekonstrukce, ukončení, průjezdnost, Glacis, doprava, Brno, Teplárny Brno, Milada Horáková, Janáčkovo divadlo

Rok trvající rekonstrukce na Kolišti končí. Ulice bude od pátečního rána zcela průjezdná  |  Drbna  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.