Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Objevte cenově dostupné alternativy k diamantovým zásnubním prstenům

PR článek

Výběr zásnubního prstenu je jedním z důležitých rozhodnutí, které muž v životě učiní. Tento šperk bude jeho milovaná nosit každý den po zbytek života, a proto by měl být nejen krásný, ale také vyrobený z kvalitních materiálů, které odolají zubu času. Tomu nejlépe odpovídají ušlechtilé kovy jako zlato či platina a pravé drahokamy.

Tradičně si zásnubní prsteny spojujeme s diamantem, symbolem věčné lásky a síly. Přírodní diamanty však nejsou jedinou možností. Na trhu existují i cenově dostupnější alternativy, které dokážou být stejně okouzlující a nadčasové. Některé celebrity dokonce daly přednost jiným drahokamům pro jejich originální vzhled nebo pro různé léčivé a pozitivní vlastnosti, které se jim připisují. Pojďme si tedy představit některé z nich.

Lab grown diamanty – moderní technologický zázrak

Lab grown diamanty, nebo také diamanty laboratorního původu, představují jednu z nejzajímavějších alternativ k přírodním diamantům. Vyrábějí se v kontrolovaných laboratorních podmínkách, simulujících přirozený proces vzniku diamantů. Výsledkem je diamant, který má stejné fyzikální, chemické a optické vlastnosti jako přírodní diamant, avšak za podstatně nižší cenu. Díky tomu si můžete dovolit větší kámen, aniž byste museli slevovat ze svých nároků na kvalitu. Lab grown diamanty taky zaujmou jako ekologičtější a eticky čistší volba.

Barevné diamanty – elegantní a neobvyklé

Pro ty, kteří chtějí zůstat u diamantů, ale přitom hledají něco originálního, jsou skvělou volbou barevné diamanty. Černé diamanty dodávají prstenu dramatický vzhled a skvěle se hodí pro páry, které se nebojí vyčnívat z davu. Champagne diamanty zase nabízejí jemný nádech tepla a luxusu, který se krásně snoubí se zlatem. Tyto prsteny se těší stále větší popularitě, protože spojují klasickou krásu diamantů s osobitostí barevných kamenů.

Prsten se safírem – královský půvab

Safír symbolizuje moudrost, věrnost a vznešenost. Modrý safír se proslavil především díky zásnubnímu prstenu princezny Diany, který nyní nosí Kate Middleton. Jeho hluboká modrá barva je nesmírně elegantní a působí luxusním dojmem. Kromě klasického modrého safíru stojí za pozornost i růžové safíry, které zásnubnímu prstenu dodávají jemnost a romantiku. Safírové prsteny spojují nadčasovou krásu s kapkou královského půvabu.

Zlatý prsten se smaragdem – výjimečný a výrazný

Pokud hledáte skutečně výrazný prsten, který bude na první pohled zcela jedinečný, věnujte pozornost smaragdovým prstenům. Tento zelený drahokam představuje naději, obnovu a růst. Jeho charakteristická barva přitahuje pozornost a dodává prstenu skutečně luxusní vzhled. Smaragdové prsteny jsou ideální pro ženy, které mají rády přírodu a chtějí, aby jejich zásnubní prsten vyzařoval energii a vitalitu. V kombinaci se žlutým nebo bílým zlatem vzniká šperk, který bude středem pozornosti v každé společnosti.

Morganit – romantika a něžnost

Morganit si svou stále výraznější pozici mezi zásnubními prstýnky vydobyl díky své jemné růžové barvě, která symbolizuje lásku, péči a empatii. Tento drahokam, často spojený s ženami, které milují jemné a romantické designy, je cenově dostupnější než diamanty a luxusnější drahokamy, jako například safír, přesto však nabízí úchvatnou krásu. Morganitové prsteny jsou ideální pro ty, kdo chtějí vyjádřit své city jemně a s elegancí.

Akvamarín – klid a čistota

Akvamarín se svou světle modrou barvou evokuje pocit klidu a čistoty. Tento drahokam si spojujeme s mořem a bývá považován za kámen odvahy. Akvamarínové zásnubní prsteny jsou skvělou volbou pro ženy, které preferují svěží a vzdušné designy. Podobně jako morganit představuje dostupnější alternativu k tradičním drahokamům.

Oblíbené designy zásnubních prstenů

Při výběru zásnubního prstenu hraje kromě volby drahokamu důležitou roli i samotný design prstenu. Různé styly a brusy mohou zásadně ovlivnit vzhled a dojem, který prsten vytváří.

Solitér s briliantovým brusem

Nejklasičtější a nejoblíbenější volbou je solitér s briliantovým, tedy kulatým brusem. Tento jednoduchý, ale elegantní design se vyznačuje jedním centrálním kamenem, nejčastěji diamantem, zasazeným do kovového lůžka (nejčastěji se setkáte s uchycením do 4 nebo 6 krapen). Briliantový brus je známý svou schopností maximálně odrážet světlo, což prstenu dodává ohromující třpyt a brilanci. Tento design by měli volit ti, kteří preferují tradici a nadčasovou eleganci.

Halo design

Dalším oblíbeným stylem (nejen) zásnubních prstenů je tzv. halo design. Ten dodává šperku nádech luxusu a bohatosti. V tomto designu centrální kámen obklopují menší drahokamy (většinou čiré diamanty), které zvýrazňují hlavní drahokam a přidávají prstenu extra lesk. Tento styl je velmi efektní a často ho volí ženy, které chtějí, aby jejich prsten vypadal co nejokázaleji.

Princess a další moderní brusy

Pokud chcete přidat prstenu moderní nádech, zvažte výběr méně tradičních brusů, jako je například tzv. princess cut. Tento čtvercový brus nabízí elegantní a ostré linie, které vypadají velmi stylově. Oblíbily si ho zejména ženy, kteří hledají něco netradičního, ale chtějí přitom zachovat klasickou krásu drahokamu. Mezi další oblíbené brusy patří emerald (obdélníkový tvar s krokovým facetingem) nebo brus markýza, který je protáhlý a zašpičatělý na obou koncích, což prstenu dodává jedinečný a sofistikovaný vzhled. 

Při výběru zásnubního prstenu není nutné držet se pouze tradic. Moderní zásnubní prsteny nabízejí širokou škálu možností, které uspokojí jak estetické, tak i finanční nároky. Ať už zvolíte lab grown diamant, barevný diamant, safír, smaragd, morganit, akvamarín, či jiný kámen, důležité je, aby prsten odrážel styl a preference vaší milované. 

Volba designu, ať už preferujete klasický solitér, okouzlující halo design, nebo netradiční brusy, je dalším krokem k tomu, aby se váš zásnubní prsten stal dokonalým symbolem vaší lásky a závazku.
 

Ohodnoť článek

Štítky diamant, zásnubní prsten, design, drahokam, brus, vzhled, volby, krása, styl, láska

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Objevte cenově dostupné alternativy k diamantovým zásnubním prstenům  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.