Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak si užít cestování a dovolenou

PR článek

Mnoho lidí cestování miluje. Rádi cestují po světě, setkávají se s novými lidmi a zažívají něco nového. Pro některé však cestování není tak příjemné a jednoduché. Tento článek přináší tipy a rady, jak si dovolenou opravdu užít, i když se trochu obáváte.

Před dovolenou

Cestování je pro vás pravděpodobně stresující událost a potřebujete poradit, jak se z toho doslova nezbláznit. Ne pro každého je pohyb v cizí zemi ani “obyčejný” let letadlem tak jednoduchou záležitostí jako pro zkušené cestovatele, a to je naprosto v pořádku. Každý to má trochu jinak a není potřeba se stydět. 

Recenze a osobní zkušenost

Pro klid vaší duše je lepší se podívat na všemožné recenze a pobavit se s kamarády o jejich zkušenosti v konkrétní lokalitě. Nic nemá větší váhu než upřímné recenze od desítek až stovek lidí, kteří byli v destinaci před vámi. Recenze se pokuste srovnat od nejnovějších, ať máte aktuální informace a představu. To, co platilo před 2 roky, nemusí už být dávno pravdivé…

Články a videa

Pro spolehlivější a rozsáhlejší zkušenosti se vydejte hlouběji a to do článků a videí. Najdete v nich mnoho informací, fotek/videí, pro a proti a mnoho dalšího. Tyto zdroje nejsou obvykle nijak ze strany cestovní kanceláře ovlivněné a nemusíte se bát, že je upravila k obrazu svému. Stačí zadat do google vyhledávání klíčová slova jako: Řecko zkušenost blog, Řecko zkušenost článek, Řecko tipy na cestování, … samozřejmě vždy upravte destinace. Nebo sledujte cestovní blogy, např. Krauzovi na cestách, Loudavým krokem nebo Cestujte s radostí.

Cestovní itinerář

Až zjistíte vše potřebné o destinaci a zalíbí se vám, můžete začít plánovat. Doporučujeme si udělat plán na každý den. Podívejte se na google mapy a prohlédněte si okolí. Zjistěte si, kde je nejbližší obchod, lékárna a restaurace. Vypište si adresy, názvy a kontaktní údaje, ať se nemusíte spoléhat na kolísavou kvalitu internetového připojení. Rozhodně si stáhněte i offline mapy, ať je máte za každé situace u sebe a nečekáte, až se vám zobrazí.

Sbalte si vše potřebné, ale nepřehánějte

Při balení se nenechte zlákat a nebalte zbytečně moc oblečení a bot. Vezměte si základní pohodlné kousky a osvěžte je o ty zajímavější. Tahat těžký kufr není nic příjemného a hodně brzy vás to přestane bavit. Důležité je, abyste všechno prověřili a vyzkoušeli ještě doma. Pokud vám chybí kvalitní oblečení a obuv, spolehněte se na outlet Lounge by Zalando. Za nízké ceny sežene značkové kousky ze starších i nových kolekcí.

Zjistěte si vše o letišti a mějte vše připravené

Častým strašákem je letiště. Není se čemu divit, každé letiště má o něco rozdílné nároky. Důležité je vědět, že jakékoliv tekutiny (a tam patří i kosmetika) se musí vejít do plastového pytlíku o jednom litru. Vždy platí objem lahvičky, nezáleží na tom, kolik v ní zbývá. Ačkoliv v poslední době některá letiště od tohoto pravidla upouštějí, raději se toho držte a zbalte si cestovní balení, které je malé, a přitom si s ním vystačí na SPF krémy popřípadě důležité léky.

Během dovolené

Máme pro vás také pár tipů, co dělat během dovolené, abyste si ji užili a měli krásné vzpomínky.

Kontrola pokoje/ubytování

Zkontrolujte si, jestli ubytování odpovídá tomu, co jste si zarezervovali. Vyzkoušejte, jestli teče voda, jde spláchnout toaleta a otevřít okna. Pro klid duše zkontrolujte i matrace zespoda, pod povlečením, koberce a škvíry v nábytek. Nikdy nevíte, jestli někde nebude pobíhat nějaký nepříjemný brouček. Jakékoliv problémy je lepší vyřešit hned po příjezdu.

Zjistěte si informace o okolí, projděte ho a vytipujte si zajímavá místa

Máte po cestě energii, ale už není dostatečná teplota na koupání v moři nebo čas na delší výlet? Projděte okolí a připravte se na další den. Kudy k moři, památkám nebo do lékárny? Využijte tu trochu času a usnadněte si orientaci v prostoru. Stačí si nejvýraznější body a uvidíte, že další dny to bude o dost snazší a bez stresu.

Kamaraďte se s místními

Ty nejpraktičtější tipy vám vždy dají místní. Stačí být otevřený a dát se do řeči s místními. Nikdy nevíte, co z toho nakonec bude. Můžete najít zajímavé podniky, vyhnout se podvodům anebo zažít tradiční rodinnou večeři. Některé národy jsou přátelské a štědré a je velké štěstí mít od nich pozvání do soukromí jejich domova.

Prohledejte zapadlé uličky

Nebaví vás se prodírat hordami lidí? Bojíte se, že vás někdo okrade a absolutně si to neužíváte? Zkuste zamířit do méně zalidněné uličky. Možná najdete zajímavý podnik nebo obchod. Otevřete si balíček ořechů na cestu a udělejte si video a pár fotek okolí. Je neuvěřitelné, ale někdy opravdu stačí zahnout jinam a ocitnete se daleko od hluku a spěchu.

Foťte a natáčejte

Když už jste na dovolené, proč si neudělat na památku hezké fotky a videa. Doma si pak můžete vytvořit cestovní album nebo prezentaci a podělit se s kamarády a rodinou. Třeba někoho inspirujete a vyrazí na stejné místo. Navíc se od vás dozví vaše osobní zkušenosti, které jste hledali před začátkem dovolené. O krok dál je ještě vytvořit video na Youtube, napsat článek nebo udělat recenzi hotelu nebo konkrétních míst v google mapách.

Ohodnoť článek

Štítky cestování, letiště, Řecko, recenze, YouTube

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak si užít cestování a dovolenou  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.