Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Vyměňte turistickou loď za soukromou a užijte si Jaderské moře podle sebe

PR článek

Už jste někdy během své dovolené u moře jeli na výlet lodí? Upřímně řečeno, až na výjimky to bývá pěkná nuda. Pokud se vám pobyt na moři líbí, ale ne v takovém masovém duchu, chtěli byste se občas zastavit v nějaké krásné zátoce, skočit si do azurové vody, pak byste určitě měli vyzkoušet dovolenou na soukromé lodi. Ideální destinací pro první dovolenou je například Chorvatsko.

Jaderské moře nabízí stovky ostrovů

Výhodou chorvatského pobřeží je, že je pro Čechy relativně dostupné. Je tu řada přístavů, v kterých a se nacházejí lodě na pronájem, a hlavně nabízí stovky ostrovů, o kterých se vám jako běžnému turistovi ani nesnilo.

Zdroj: Unsplash.com

Chorvatsko má něco kolem 1 200 ostrovů, ostrůvků i útesů. Scenérie na moři je tak vskutku nádherná. Další výhodou je, že, pokud si vyberete vhodnou destinaci, ostrovy jsou tu opravdu blízko u sebe. Pro jachtaře začátečníky je to tak ideální destinace. Můžete si plánovat kratší a bezpečné trasy, při kterých se neunavíte a ještě budete mít čas na poznávání místní přírody, historie a kultury.

Spousta lodí na výběr

Při plánování plavby v Chorvatsku nemusíte moc přemýšlet nad tím, kde seženete loď. Díky charterovým společnostem si vyberte a rezervujte plavidlo z pohodlí domova. Bude to ale chtít kapitánské zkoušky. Pokud je nemáte, nebo si je nestíháte udělat, můžete si pronajmout loď i s kapitánem. Za tuto službu si ale dost připlatíte, proto je vhodná především pro početnější skupiny lidí.

V řadě marín podél pobřeží Chorvatska si můžete pronajmout nejrůznější plavidla. S plachetnicí si užijete dobrodružství a houpání na moři. Katamarán vám dopřeje pohodlí a bezpečí. Pokud toužíte po luxusní dovolené, problémem není ani pronájem jachty v Chorvatsku.

Na lodi se nudit nebudete

Plavba na lodi není jen o tom, že jste pořád na vodě a koukáte na obzor. Na soukromé lodi nebudete mít o zábavu nouzi. Dobře si naplánujte trasu dopředu a každý den můžete někde zakotvit a objevovat stále nová a nová místa.

Zdroj: Bigstockphoto.com

Čekají na vás přírodní krásy Chorvatska, národní parky Brijuni, Kornati či Mljet. To ale není vše, na řadě ostrovů jsou také nejrůznější přírodní rezervace s krásnou zachovalou přírodu, kterou ještě nezasáhl masový turismus.

Můžete také objevovat četné historické památky. Řada staveb zapsaných na seznamu světového dědictví UNESCO se nachází právě na pobřeží, a tedy jsou dostupné také lodí. Dubrovník, Zadar, Split i Hvar nabízejí jedinečná místa pro milovníky historie. Krásné městečko najdete také na ostrově Korčula a na dalších menších ostrovech.

Zdroj: Pexels.com

A pokud si nejraději užíváte klidu, máte rádi dobré jídlo a pití, potom si jich na ostrovech Jaderského moře užijete do sytosti. Právě díky tomu, že některé menší ostrovy nejsou tak turistické, čeká vás na nich místní zachovalá kultura, tedy také kvalitní a vynikající jídlo z místních surovin, nebo dobré víno, které se pěstuje a vyrábí přímo na ostrovech.

Ohodnoť článek

Štítky moře, Chorvatsko, Světové dědictví UNESCO, Jaderské moře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyměňte turistickou loď za soukromou a užijte si Jaderské moře podle sebe  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.