Počasí dnes22 °C, zítra18 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Plechová střešní krytina

PR článek

Klasické střešní tašky z keramiky nebo betonu, jsou v dnešní době čím dál častěji odsouvány na druhou kolej. Do módy přichází materiály typu plat nebo plech. Právě na plechové krytiny se zaměříme v následujícím článku. Plech je naopak od tašek velmi lehký a tvárný a díky tomu je velmi oblíbený.

Kritéria střešní krytiny

Obecně by se krytina měla vybírat podle základních kritérií. Tím prvním je prostředí, ve kterém se váš dům nachází. Podle prostředí se zvolí korozní povrchová úprava, od které se také odvíjí záruka střešní krytiny. Neméně důležité je prostudování podmínek záruky a zjištění rad, jak o krytinu pečovat.

Výhody plechové krytiny

Plechová krytina je vyrobena například z hliníků. Jak již materiál napovídá, výhodou je, že se jedná o nejlehčí krytinu, která je na trhu k dostání, s hmotností 2-3 kg/m2. Další výhodou je také tvárnost, bezúdržbovost, vzhledová neměnnost a možností využít krytinu i na pokládku střech s velmi nízkým sklonem.

Další materiály plechové krytiny

Kromě hliníku se vyrábí plechové střešní krytiny také z ocele. Ocel je speciálně upravená tak, aby co nejlépe odolávala korozi a zajistila tak vyšší životnost střechy. Plechové střešní krytiny s ocelovým pozinkováním se dají pořídit v různém barevném provedení.

Životnost plechové krytiny

Ať už je střecha vyrobena z jakékoliv krytiny, velmi důležitá je její životnost. V případě plechové střešní krytiny se udává patnáct let bez nutnosti krytinu natírat. To platí zejména u materiálu jako je ocel.

Plechová krytina jako varianta pro historické budovy

Plech v oblasti krytin nabízí široké uplatnění. Rozhodně neplatí, že plechová krytina je vhodná pouze na střechu moderních rodinných domů. Skvěle se také hodí na historické budovy, kterým se snadno přizpůsobí. V nabídce je nepřeberné množství různých barev.

Ohodnoť článek

Štítky střešní krytina, materiál, střecha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plechová střešní krytina  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.