Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Úrazová nemocnice zrychlí díky rekonstrukci provoz na sálech

Díky opravám v Úrazové nemocnici v Brně se zrychlí provoz na operačních sálech a zjednoduší případná evakuace pacientů. Přibyl dospávací pokoj s pěti lůžky a lidé nyní také kvůli novému výtahu budou moci cestovat přímo ze dvora nemocnice na sál.

Rekonstrukce vyšla celkem na zhruba 15 milionů korun. Úrazové nemocnici hrozilo v roce 2008 zrušení, nyní zajišťuje pohotovost pro celé Brno a chystá další rozšíření.

„Je to úplně nový provoz. Dosud jsme dospávali pacienty na operačním sále a nyní budou na pětilůžkovém pokoji s veškerým potřebným vybavením a pod dohledem sestry. Podstatně se tím zrychlí provoz,“ řekl ředitel nemocnice Karel Doležal.

V Úrazové nemocnici se podle něj řeší méně komplikované případy, čímž se ulehčuje dvěma velkým fakultním nemocnicím ve městě.

Nemocnice na podzim chystá další rekonstrukci. Sedmé podlaží by se mělo přestavět na trauma jednotku, která bude větší než současná. Začátkem roku 2014 by potom měla začít výstavba centra úrazové chirurgie, které by mělo sloužit všem zraněným lidem z Brna.

Podle ředitele se bude muset řešit také pohotovostní služba, která je nyní přetížená a pacientů stále přibývá.

„Vyřešilo by se to tím, že by se tu zavedla 24hodinová pohotovost, na které by sloužili zejména mladí lékaři ze všech nemocnic. Projekt na toto je už zpracovaný,“ uvedl Doležal.

V nemocnici také letos přibude 30 lůžek následné péče, na kterých se lidé po zraněních a operacích budou moci zcela doléčit.

Úrazové nemocnici hrozil v roce 2008 zánik. Tehdy ještě spadala pod ministerstvo zdravotnictví, které ji chtělo zrušit. Nakonec ji však převedlo pod brněnský magistrát.

Ročně tamní lékaři řeší zhruba 3 800 akutních úrazů, provedou na 6 000 operací a přibližně 76 000 ambulantních ošetření.

Zdroj: ČTK

Štítky úrazová nemocnice, Brno, opravy, rekonstrukce, provoz, nemocnice, pacient, Úrazová nemocnice v Brně, Karel Doležal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Úrazová nemocnice zrychlí díky rekonstrukci provoz na sálech  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.