Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na zdravotnické veletrhy přijede vystavovat 175 firem z 20 zemí

Poprvé v jarním termínu se tento týden uskuteční v Brně veletrhy s novinkami ze zdravotní, rehabilitační a sociální péče Medical Fair Brno a Rehaprotex. K přesunutí termínu veletrhů, které se 20 let konaly na podzim, vedl požadavek vystavovatelů.

Chtějí zde prezentovat novinky poprvé představené na světových veletrzích v Německu právě na podzim. Od úterý do pátku se v Brně představí 175 firem ze 20 zemí.

Na veletrhu, který se kvůli uvedeným důvodům koná po roce a půl, bude třetina vystavovatelů ze zahraničí, převážně z Evropy.

„Přešli jsme na nový termín, od něhož si vystavovatelé slibují posílení byznysu vůči pojištěncům i lidem, kteří si pomůcky kupují sami,“ řekla ředitelka veletrhů Věra Menšíková. Předloni však bylo firem o 25 více.

Návštěvníkům bude otevřený pavilon A1 a A2 a kromě pomůcek a techniky zde bude letos poprvé například také Centrum mobility. Lidé s omezenou možností pohybu si zde mohou nechat poradit a vyzkoušet si přístroje, které by jim vyhovovaly.

„Podobně zde bude nově Dětský koutek, kde rodiče mohou konzultovat problémy handicapovaných dětí a možnosti jejich terapie,“ doplnila Menšíková.

Letos poprvé se také část veletrhu zaměří na seniory, jichž v populaci neustále přibývá. Mohou si zjistit informace o univerzitě třetího věku a možnostech studia nebo si poslechnout cyklus přednášek o předváděcích akcích a podomním prodeji.

Veletrh je pro veřejnost otevřený od úterý do čtvrtka od 10 do 17 hodin, v pátek jen do 15 hodin. Předloni jej navštívilo 10 tisíc lidí.

Zdroj: ČTK
Foto: www.bvv.cz/medical-fair-brno

Štítky zdravotnické veletrhy, Brno, sociální péče, Medical Fair Brno, Rehaprotex, veletrh, Německo, Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na zdravotnické veletrhy přijede vystavovat 175 firem z 20 zemí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.