Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Před boskovickou nemocnicí stojí Lavička naděje. Má podporovat onkologické pacienty

Parčík před vchodem do boskovické nemocnice nově zdobí Lavička naděje. Slavnostní odhalení lavičky, která slouží k tomu, aby si na ni lidé sedli, načerpali síly a zklidnili mysl, proběhlo 27. září. Lavička nabízí důležitý rozměr pro onkologické pacienty na cestě za zdravím.

Lavička naděje je autorský projekt Věry Finy, zakladatelky zapsaného spolku Jelimán pro onkologické pacienty. „Tyto Lavičky naděje dávají hluboký smyl. Lidé se dotýkají samotné naděje. Posadí se, načerpají síly. Zklidní mysl, ztiší se. Tento symbol naděje, vzniká v umělecké řezbářské dílně pod rukama uměleckého řezbáře Radka Zdražila,“ stojí na webu spolku Jelimán.

O umístění lavičky v Boskovicích požádal autorku emeritní primář chirurgie Jan Vlach. Právě on byl spolu s autorkou také u slavnostního odhalení lavičky. Boskovický projekt byl realizován ve spolupráci s Nemocnicí Boskovice s.r.o. a městem Boskovice za podpory senátorky Jaromíry Vítkové (KDU-ČSL).

Finance na Lavičku naděje poskytly Orel jednota Boskovice, senátorka Jaromíra Vítková, Nemocnice Boskovice, město Boskovice a společnost MURPHY PHONE.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jaroslav Parma

Štítky lavička, nemocnice, onkologie, Boskovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před boskovickou nemocnicí stojí Lavička naděje. Má podporovat onkologické pacienty  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.