Počasí dnes28 °C, zítra32 °C
Úterý 30. července 2024  |  Svátek má Bořivoj
Bez reklam

VIDEO: Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně otevřela onkologickým pacientům nové lůžkové oddělení

Lidé nově najdou onkologicko-chirurgické oddělení brněnské Fakultní nemocnice u sv. Anny v pavilonu P. Oddělení disponuje šesti třílůžkovými pokoji, ani jeden z nich už však není volný. Přesun do nových prostorů by měl přinést lepší podmínky pro pacienty i nemocniční personál.

Nové prostory jsou již obsazené

Pro pacienty je v nových prostorech celkem osmnáct lůžek v šesti pokojích. Každý z nich má vlastní sociální zařízení a klimatizaci. Oproti předchozímu vzhledu pokojů jsou nové prostory laděny do světlých barev. Všechny pokoje jsou v tuto dobu již obsazené.

„Věříme, že přesunem do moderních prostor se významně zkvalitnilo prostředí nejen pro nemocné a jejich blízké, ale také pro personál,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně Vlastimil Vajdák. Pracoviště je vybaveno moderní technikou, jako jsou injektomaty a pumpy nové generace, které pomáhají zajišťovat bezpečnou chemoterapii.

Pacientům nabízí komplexní onkologickou péči

„Naší prací je nabízet pacientům chemoterapii, imunoterapii a hormonální léčbu,“ řekla na tiskové konferenci primářka onkologicko-chirurgického oddělení Jana Katolická. Nejčastěji na oddělení přichází pacienti s nádorovým onemocněním v oblasti urologického traktu jako je například nádor ledvin, močového měchýře nebo prostaty.

Oddělení je také součástí Komplexního onkologického centra. Ve spolupráci s Masarykovým onkologickým ústavem a Fakultní nemocnicí Brno nabízí pacientům komplexní péči, která je v současné době k dispozici pro léčbu nádorů v urologickém a zažívacím traktu.

Nové lůžkové oddělení se nachází v pavilonu P, který nemocnice otevřela po rozsáhlých opravách na konci roku 2022. Doposud jej lidé mohli najít v pavilonu J, kde mimo jiné sídlí i urologické oddělení a interní klinika.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky onkologie, onemocnění, Fakultní nemocnice u sv. Anny, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marie Glanczová

však bylo na čase, staré oddělení bylo ve sklepě...hanba

Čtvrtek, 11. července 2024, 17:53Odpovědět

VIDEO: Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně otevřela onkologickým pacientům nové lůžkové oddělení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.