Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Lékaři v Brně pomáhají téměř hluchým dětem. Implantují jim do ucha přístroj, díky kterému uslyší

Zdravotníci v Brně zlepšují kvalitu života neslyšícím dětem. Implantují jim přístroj, který dokáže změnit téměř hluchému člověku život naruby, a to pozitivním směrem. Mohou díky němu slyšet, což je v raném věku dítěte zásadní pro jeho psychomotorický rozvoj, procesy učení a začlenění se do společnosti.

V brněnské fakultní nemocnici lékaři loni implantát operovali osmapadesáti dětem, což zdravotnické zařízení v jihomoravské metropoli činí druhým největším implantačním centrem pro dětské pacienty v zemi. Brněnský špitál nabízí nejmodernější možnosti léčby hluchoty a nedoslýchavosti.

„Implantační program na klinice byl zahájen v roce 2013, kdy byly operovány první tři děti. Od té doby se centrum rozšířilo a jeho součástí jsou zkušení ušní chirurgové, klinický logoped nebo audiologické sestry. Kromě kochleárních implantátů se zde provádí také operace implantátů pro kostní vedení a aktivních středoušních implantátů,“ vysvětlil specializovaný lékař Milan Urík.

Brněnské implantační centrum se nevěnuje pouze diagnostice a léčbě, ale také výzkumu. Odborníci se soustředí na hledání nových možností rehabilitace sluchu, prostorového slyšení či hodnocení efektivity časné implantace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto iDětskýSluch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lékaři v Brně pomáhají téměř hluchým dětem. Implantují jim do ucha přístroj, díky kterému uslyší  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.